PYD, Türk Gazetecileri Alıkoydu - Son Dakika
Dünya

PYD, Türk Gazetecileri Alıkoydu

PYD, Türk Gazetecileri Alıkoydu

Kuzey Suriye'de yönetimi ele geçiren PYD üyesi bir grup, iki Türk gazeteciyi alıkoydu.

01.08.2012 21:31  Güncelleme: 21:44

Suriye'nin kuzeyinde yönetimi ele geçirmesiyle gündeme gelen PKK terör örgütü çizgisindeki Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyesi bir grubun iki Türk gazeteciyi alıkoyduğu bildirildi.

Şiddet olaylarını takip etmek üzere Halep'e bağlı Afrin kentine giden Türk gazeteciler, sabah saatlerinde PYD üyesi oldukları belirtilen bir grup tarafından yolları kesilerek alıkonuldu.

Kendilerini alıkoyan grup tarafından Borçhayder köyünde Muhtar Ahmet Hacıali'ye teslim edilen iki gazeteci, akşam saatlerine kadar burada tutuldu.

Saat 18.45'te köyden alınarak bir araca bindirilen iki gazeteci, bilinmeyen bir istikamete doğru götürüldü.

Gazetecilerin durumlarının iyi olduğu bildirilirken, Dışişleri Bakanlığı kaynakları, gazetecilerin serbest bırakılması için gerekli girişimleri başlattığını kaydetti.

ARPACIK: "DURUMUMUZ İYİ"

Gazete yetkililerinden alınan bilgiye göre, alıkonulma olayından itibaren sürekli iletişim içerisinde bulundukları muhabir Cihat Arpacık, ''Görev yaparken Halep yolunda PYD güçleri yolumuzu keserek aracımızı durdurdu. Gazeteci olduğumuz öğrenilince alıkonulduk. Şarj sorunumuz olmadığı müddetçe telefonlarımız açık. Durumumuz iyi serbest bırakılmayı bekliyoruz'' ifadesini kullandı.

İki gazetecinin durumlarının iyi olduğunu ve kendilerine de iyi davranıldığını söylediklerini aktaran Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş ''Uzun süre Borçhayder köyünün muhtarının evinde tutulan arkadaşımız Cihat Arpacık ve Kemal Gümüş biraz önce köyden çıkarıldı. Henüz nereye götürüldüklerini bilmiyoruz. Konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'nı da bilgilendirdik. Umudumuz ve duamız arkadaşlarımızın serbest bırakılmasıdır'' dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya PYD, Türk Gazetecileri Alıkoydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement