PYD, ABD'nin Yeni Suriye Stratejisine Hazırlanıyor - Son Dakika
Dünya

PYD, ABD'nin Yeni Suriye Stratejisine Hazırlanıyor

PYD, ABD\'nin Yeni Suriye Stratejisine Hazırlanıyor

PYD'ye yakınlığıyla bilinen Kürt ve Arap grupların birleşerek oluşturduğu yeni kuvvet, Obama'nın Suriye için geliştirdiği yeni yaklaşıma paralel olması nedeniyle dikkati çekti.

12.10.2015 11:18  Güncelleme: 12:13

PKK'nın Suriye'deki uzantısı Demokratik Birlik Partisi'ne (PYD) yakınlığıyla bilinen gruplar "Suriye Demokratik Güçleri" adı altında birleşti. YPG sözcülerinden Polat Can, Twitter hesabında, PYD'nin askeri kanadı YPG ve YPJ, Suriye Arap Koalisyonu'nu oluşturan Ceyş el Suvar, Burkan el Fırat, El Sanadid, El Cezire Tugayları ve Süryani Askeri Konseyi'nin, "Suriye Demokratik Güçleri" oluşumu altında birleştiğini duyurdu.

"Suriye Demokratik Güçleri" adına yapılan açıklamada, "Ülkenin içinden geçtiği hassas dönem ve hızlanan siyasi ve askeri gelişmeler nedeniyle, Kürtleri, Arapları, Süryanileri ve tüm diğer unsurları içine alacak şekilde birleşmiş milli askeri güç kurulmalı. Suriye Demokratik Kuvvetleri, kendi kendini yöneten bir Suriye kuracak." ifadelerine yer verildi.

OBAMA'NIN YENİ YAKLAŞIMINA PARALEL

PYD'ye yakınlığıyla bilinen Kürt ve Arap grupların birleşerek oluşturduğu yeni kuvvet, ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye için geliştirdiği yeni yaklaşıma paralel olması nedeniyle dikkati çekti.

ABD Başkanı Barack Obama, 3 Ekim'de Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada eğit-donat programının planlandığı gibi işleyemediğini belirtmiş, "Bazı Kürt topluluklarıyla çalışarak bunu geliştirmenin yollarını arayacağız." demişti.

"GÜVENLİK TESTİNDEN GEÇEN ARAPLAR İLE SADIK KÜRTLER"

New York Times'ın 4 Ekim tarihli haberine göre de Obama'nın Suriye için yeni yaklaşımı, "Komutanları Amerikan güçlerinin güvenlik testlerinden geçen Arap savaşçılar ile savaşta etkinlileri ve sadakatleri halihazırda test edildiği için Washington'ın güvendiği Kürt güçlere" dayanıyor.

"Suriye Demokratik Güçleri"ni oluşturan gruplardan Ceyş el Tuvar, eğit-donat programından ayrıldıktan sonra Afrin ve Kobani'de PYD ile birlikte hareket ediyor.

El Sanadid ve El Cezire Tugayları, Haseke'de IŞİD'e karşı rejim ve PYD ile ortak savaşıyor.

Burkan el Fırat, Kobani ve Tel Abyad'ta PYD ile ittifak yaparken, Süryani Askeri Konseyi, YPG'ye bağlı tugaylarla birlikte hareket ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya PYD, ABD'nin Yeni Suriye Stratejisine Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • dadas: pkk ve abd kol kola giriypsa turkiyenın işidle kol kola olması normal ve gerekli 7 24 Yanıtla
    kasim 01: zaten kolkola butun dunya biliyo olsa ne olur olmasa ne olur 7 1
  • Nisantasli: Obama sen hic birsey düsüme.Türkiye sana gerekli talimatlari verir artik bizim icin düsünmenizede gerek kalmaz.Rusyadan korktugunuz acik beyan gözüküyor. 3 6 Yanıtla
  • Nokta: Kürtler beddua almış sittin sene geçse sırtı yerden kalmaz kaynak sultan selim 4 1 Yanıtla
  • orak&çekiç: en basiti işitin görevine son versin olur biter 3 1 Yanıtla
  • Turk Tugaylari: Neden muslumanlar kafirlerin cikarlari icin birbirini oldurur anlamam . Bu millet sabirlidir , cunku biz Allahin sabredenlerle oldugunu biliriz . Sabrimiz tastigi zaman karsimizda olan kim olursa olsun kaybeder . Cunku biz Allah ugrunda islam ugrunda bu bayrak ugrunda olenleriz .Biz olume Allahimiza Peygamberimize kavusmak umidiyle gulerek gidenleriz . Bu ulkeyi bolmeye calisanlar bunlari okusun bos yere debelenmesinler . 1 1 Yanıtla
  • Gercek: Teroristler hic bosuna sevinmeyin cunku Allah Nurunu Tamamlayacak biz sabredecegiz.Batilsa kopuk gibi kaybolacak cok yakinda.Sunuda unutmayin imtihandayiz her nefis Ölumu tadacaktir.Dunyadaki teroristlerde geberecek kimseye kalmiycak Hain PKK hdp vs vs cehennemde sonunuz cooook vahim 0 1 Yanıtla

Advertisement