Putin, ABD seçimlerinde tercih ettiği başkan adayını açıkladı - Son Dakika
Dünya
BBC

Putin, ABD seçimlerinde tercih ettiği başkan adayını açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, televizyon röportajında Joe Biden'ın daha öngörülebilir ve tecrübeli bir insan olduğunu savunarak, Beyaz Saray'da Biden'ın liderliğinin Rusya için daha iyi olacağını söyledi. Putin, Biden'ın yaşına dair tartışmalara da yanıt vererek, 2021'de buluştuklarında herhangi bir farklılık hissetmediğini belirtti. Ancak Putin, Biden'ın Ukrayna savaşını kınamasını son derece zararlı ve hatalı olarak nitelendirdi.

15.02.2024 08:51

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,5 Kasım 2024'te Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılacak başkanlık seçimine dair yorum yaptı. Putin, ABD başkanı olarak Joe Biden'ı görmek istediğini ifade ederek "Daha deneyimli ve daha öngörülebilir bir insan. O, eski usul bir politikacı." ifadelerini kullandı.

PUTİN, TERCİHİNİ BIDEN'DAN YANA KULLANDI

Putin, Rus devlet kanalı Rossiya-1'in muhabirine röportaj verdi. Putin, ABD başkanı olarak Joe Biden'ı mı Donald Trump'ı mı görmek istediği sorusuna, "(Joe) Biden. Daha deneyimli ve daha öngörülebilir. O, eski usul bir politikacı. Ancak Amerikan halkı hangi lideri seçerse onunla çalışacağız." yanıtını verdi.

Putin, ABD Başkanlık yarışında Biden'ı tercih ettiğini söyledi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Trump'ın, ABD'nin müttefikleriyle ilişkilerinin nasıl gelişmesi gerektiği konusunda kendine has görüşlere sahip olduğunu ifade etti.

Vladimir Putin, ülkesinin, "Amerikan halkının güvenini alan" ve başkanlığı kazanmış herkesle çalışabileceğini de ekledi.

TRUMP'A ÖVGÜLER YAĞDIRMIŞTI

Putin, 2016'daki başkanlık yarışından önce de Donald Trump için "olağanüstü biri ve yetenekli" diyerek övmüştü. ABD Başkanı Joe Biden ise Ukrayna'nın işgalinden sonra Putin hakkında "katil" dahil sert ifadeler kullandı.

Putin, ABD Başkanlık yarışında Biden'ı tercih ettiğini söyledi

"İNSANLAR ONUN BECERİKSİZ OLDUĞUNU SÖYLÜYORDU"

Rus lider Putin'e, Biden'ın yaşı ve yaptığı garip hareketler de soruldu.

Putin burada da Joe Biden'ı savundu ve "2021'de buluştuklarında tuhaf bir şey fark etmediğini" söyledi. "O zaman da insanlar onun beceriksiz olduğunu söylüyordu ama ben bu anlamda bir şey fark etmedim" dedi.

Putin, "Evet, görüşmede notlarına bakıyordu ama dürüst olmak gerekirse ben de aynısını yapıyordum. Yani tuhaf bir şey yoktu." cümleleriyle görüşmeye dair izlenimini anlattı.

Putin, ABD seçimlerinde tercih ettiği başkan adayını açıkladı
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Putin, ABD seçimlerinde tercih ettiği başkan adayını açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • bülent C.: bence sağ gösteriyor sol vuruyor. 17 0 Yanıtla
BBC

Advertisement