Not Yükseltmek İçin Öğrencisine İdrarını İçirdi - Son Dakika
Dünya

Not Yükseltmek İçin Öğrencisine İdrarını İçirdi

Üniversite profesörü, fazladan not alabileceğini söyleyerek kendi idrarı olduğuna inandırdığı sıvıyı kız öğrencisine içirdi. Haberin yayılmasıyla olay büyük bir skandala dönüştü.

02.06.2016 10:21  Güncelleme: 11:01

Amerika'nın Utah eyaletinin Provo ilçesinde bulunan Brigham Young Üniversitesi'nde psikoloji ve gelişim biyolojisi dersleri veren profesör Jason Hansen, ismi açıklanmayan bayan öğrenciye bütün sınıfın önünde içinde kendi idrarının olduğu küçük şişeyi kafaya dikmesini söyledi. Bayan öğrencinin içtiği sıvının kendi idrarı olmadığını ancak üç gün sonra dile getirdi.

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞ, ŞİKAYET GELMEMİŞ

Bütün bu olayı cep telefonuyla kaydeden ve daha sonra yayınlayan bir öğrencinin videosunun ortaya çıkmasından sonra profesör Hansen, Fox 13 News'e konuştu: "Ben bir öğrenciye sahte idrar içmeye gönüllü olur musun diye sordum, o da kabul etti. Ben de bunu birlikte deneyeceğimiz bir şey olduğu için kabul ettim. Bu deneyi ben geçmişte de yapmıştım, hiçbir şikayet gelmemişti."

EĞLENCELİ DERS ANLATIM ŞEKLİ OLARAK GÖRÜYORMUŞ

Tartışmaların hedefindeki profesör Hansen; "Bir sonraki dersimde bunun sahte idrar olduğunu sınıfta açıkladım. Bu metot, dersin anlatımında genellikle eğlenceli bulduğum bir öğretim şekli ve kimseyi incitme amacı gütmüyor. Cumartesi günü e-postanızı aldıktan sonra bütün öğrencilere, içirilen sıvının aslında idrar olmadığını bildiren bir mesaj attım." sözleriyle kendini savundu.

ÜNİVERSİTEDEN HENÜZ AÇIKLAMA GELMEDİ

Üniversite yaşanan olay hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Brigham Young Üniversitesi, İsa Mesih Ahir Zaman Azizleri Kilisesi'nin bünyesinde özel bir üniversite olarak eğitim veriyor. Sahte idrar içirme hadisesini kayda alan öğrenci yaptığı açıklamada; "Bu olayın iyi öğrenmeyle ya da çok iyi şekilde psikolojiyi anlamayla ilgisi olduğuna inanmıyorum. Öğrencilerden yana çok fazla beklenti içine girildiğini düşünüyorum." sözlerini sarf etti.

Not Yükseltmek İçin Öğrencisine İdrarını İçirdi

Son Dakika Dünya Not Yükseltmek İçin Öğrencisine İdrarını İçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement