Prof. Dr. Pazarcı'dan Kıbrıs İçin Hem Destek Hem Uyarı - Son Dakika
Dünya

Prof. Dr. Pazarcı'dan Kıbrıs İçin Hem Destek Hem Uyarı

Prof. Dr. Pazarcı\'dan Kıbrıs İçin Hem Destek Hem Uyarı

Prof. Dr. Hüseyin Pazarcı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Doğu Akdeniz'de münhasır ekonomik bölge ilan etmesinin bölgeyi çok sıcak hale getirdiğini ve İsrail'le anlaşma yapmasının olaya "çok vahim" boyutlar kazandırdığını belirterek, Türkiye'nin bazı şeyleri kabul etmeyeceğini göstermesi gerekiyordu" dedi. -Buna karşın Pazarcı, KKTC'nin öyle bir yetkiyi kullanması halinde, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni haklı çıkarılabileceğinden endişe duyduğunu da dile getirerek, anlaşmanın içine konacak bir takım açıklamalarla ve hükümlerle böyle bir kaygıyı giderebilecek unsurların da anlaşmaya eklenebileceğini belirtti. (AT/ORH).

16.09.2011 09:18

Prof. Dr. Hüseyin Pazarcı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Doğu Akdeniz'de münhasır ekonomik bölge ilan etmesinin bölgeyi çok sıcak hale getirdiğini ve İsrail'le anlaşma yapmasının olaya "çok vahim" boyutlar kazandırdığını belirterek, Türkiye'nin bazı şeyleri kabul etmeyeceğini göstermesi gerekiyordu" dedi.

-Buna karşın Pazarcı, KKTC'nin öyle bir yetkiyi kullanması halinde, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni haklı çıkarılabileceğinden endişe duyduğunu da dile getirerek, anlaşmanın içine konacak bir takım açıklamalarla ve hükümlerle böyle bir kaygıyı giderebilecek unsurların da anlaşmaya eklenebileceğini belirtti.

Ankara

(AT/ORH) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Prof. Dr. Pazarcı'dan Kıbrıs İçin Hem Destek Hem Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement