Polonya'da Acı Tazelendi - Son Dakika
Dünya

Polonya'da Acı Tazelendi

Polonya\'da Acı Tazelendi

Polonya eski Cumhurbaşkanı Leh Kaçinski, uçak kazasının yıldönümünde anıldı.

11.04.2011 11:30  Güncelleme: 12:02

Polonya eski Cumhurbaşkanı Leh Kaçinski ile 95 kişinin öldüğü uçak kazasının birinci yıldönümünde kilise ve mezarlıklar doldu.

Cenazelerin getirildiği Varşova Havalimanı'nda da ayin yapıldı. Polonya'da Cumhurbaşkanı Lech Kaczynzki ile 95 kişinin öldüğü Rusya'daki uçak kazasının birinci yıldönümü biri resmi iki ayrı törenle anıldı.

Polonya Cumhurbaşkanı Marsal Bronislaw Komorowski'nin eşi Anna Komorowski'nin de aralarında bulunduğu aralarında çok sayıda üst düzey askeri ve sivil yetkilinin hayatını kaybettiği uçak kazasında yaşamlarını yitiren Polonya eski Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski ile eşi Maria Kaczynski ve beraberindeki 95 kişiyi andı. Katin Katliamı'nın 70. yılı anısına düzenlenen törenlere katılmak isterken kazada ölen Leh Kaçinski'nin ikizi ve ana muhalefet lideri Jaroslav Kaçinski ise resmi törenleri boykot etti. Kaczynzki ailesi, uçak kazasıyla ilgili soruşturmanın tamamen Rusya'nın insiyatifine bırakılmasını gerekçe göstererek resmi töreni boykot ettiklerini bildirdi. Kaçinski'nin partisi PİS, Varşova'daki başkanlık sarayı önünde gün boyu sürecek alternatif bir anma töreni düzenledi. Rusya'nın batısındaki Smolensk kasabasına giderken düşen uçağın enkazının bulunduğu yere, ölenlerin yakınları tarafından geçen yıl dikilen plaket kaldırılarak yerine yenisi konuldu. Ruslar tarafından değiştirilen plaketin iki dilli yeni versiyonunda Katin Katliamı'na değinilmemesi, Polonyalılar'ın tepkisine neden oldu.

Rusya'daki uçak kazasının nedeni aradan 1 yıl geçmesine rağmen aydınlatılamazken 2 ülke de birbirini suçlamaya devam ediyor. Trajik kazada Rusya'nın parmağı olduğuna inanan Polonyalılar başkent Varşova'da bulunan Rusya Elçiliği'ne doğru yürürken 'Katil Putin' diye slogan attı. Kazanın meydana geldiği Smolenski bölgesinde yapılan anma törenine Polonya Cumhurbaşkanı ile Rusya Devlet Başkanı Medvedev de katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Polonya'da Acı Tazelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement