Perez'in Sağlık Durumu Ciddiyetini Koruyor - Son Dakika
Dünya

Perez'in Sağlık Durumu Ciddiyetini Koruyor

Perez\'in Sağlık Durumu Ciddiyetini Koruyor

Felç geçirerek acil hastaneye kaldırılan İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Perez'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

14.09.2016 21:42

Felç geçirerek acil hastaneye kaldırılan İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Perez'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Doctors treating former Israeli President Shimon Peres for a stroke say his condition has slightly improved. https://t.co/skgVwZxwaq— The Associated Press (@AP) September 14, 2016

Perez'in tedavi gördüğü Sheba Tıp Merkezi Yöneticisi Prof. Dr. Yitshak Kreiss, bir basın toplantısı düzenleyerek 93 yaşındaki eski politikacının sağlık durumu hakkında bilgi verdi:

"Sayın Perez'in durumu hala kritik, stabil, ama bazı gelişmeler de izleyebiliyoruz. Bazen bilinci yerine geliyor, uyanıyor. Durumunu ilerletebilmek için uyutmak için verdiğimiz ilaçları azaltmaya çalışıyoruz. Bu iyi bir işaret"

Dr. Kreiss Perez'in halen solunum cihazına bağlı nefes alıp verdiği bilgisini de aktardı.

Israel's Shimon Peres in stable but serious condition after suffering a stroke https://t.co/toPqeXkQxU — Wall Street Journal (@WSJ) September 14, 2016

İsrail ve dünya tarihinin duayen politikacılarından Perez, Dışişleri ve Başbakanlık görevlerinin ardından 2007-2014 yılları arasında 7 yıl boyunca İsrail Cumhurbaşkanlığı görevini yürütmüştü.

Filistin-İsrail barışı için gösterdiği üstün çaba nedeniyle Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen Perez, verdiği barış mesajlarıyla da siyaset tarihinde önemli bir yer edindi.

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 14 Eylül 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Perez'in Sağlık Durumu Ciddiyetini Koruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement