- Paris Moda Haftasında Arzu Kaprol'den "Geleceğin Arkeolojisi" Defilesi - Son Dakika
Dünya

- Paris Moda Haftasında Arzu Kaprol'den "Geleceğin Arkeolojisi" Defilesi

- Paris Moda Haftasında Arzu Kaprol\'den "Geleceğin Arkeolojisi" Defilesi

- Paris Moda Haftasında Arzu Kaprol'den "Geleceğin Arkeolojisi" Defilesi

09.03.2011 17:30

- PARİS MODA HAFTASINDA ARZU KAPROL'DEN "GELECEĞİN ARKEOLOJİSİ" DEFİLESİ

Gülten ÖZBEY - PARİS/ DHA

Arzu Kaprol, Paris Moda Haftası'nın kapanış günü olan bugün Louis Vuitton ve Miu Miu gibi markalarla aynı platformda, 2011-2012 Sonbahar/Kış Koleksiyonu "Geleceğin Arkeolojisi"ni tanıttı.

Deri Tanıtım grubu ve Ağaoğlu'nun ana sponsorluğunda, Trendyol ve Pegasus'unco sponsorluğunda gerçekleşen defile, yıllarca Yves Saint Laurent defilelerine yer olmuş yapmış Westin Hotel'de düzenlendi.

Arzu Kaprol, Paris Moda Haftası'nın kapanış gününde, Louis Vuitton'dan iki saat sonra, 'Geleceğin Arkeolojisi' adlı koleksiyonunu tanıttığı defilesini gerçekleştirdi. Aynı gün akşamüstü saatlerinde ise Elie Saab moda tutkunlarıyla buluştu. WWD ve benzer dergilerde 'the one to watch' listelerine giren Arzu Kaprol defilesi, dünya çapında basının ve önde gelen modaevlerinin dikkatini çekti. Fransız basınının yanı sıra İtalyan Vogue, Vanity Fair, New York Times'ın takip ettiği defileye , BCBG Başkanı, Gallerie LaFayette yetkilileri, LVMH Group'tan Le Bon Marche CEO'su gibi isimler katıldı. Kaprol, "Geleceğin Arkeolojisi" isimli koleksiyonuyla Haziran'da Roma'da gerçekleşecek Alta Moda Fashion Week'e de davet edildi.

Arzu Kaprol Paris Fashion Week defilesinin açılışını dünyaca ünlü model Jessica Stam yaptı. Ece Sükan, Tuğçe Kazaz, Sinem Güven ve Demet Şener ise defiledeki Türk modellerdi.

Bu koleksiyonunu hazırlarken Neo-realist sanatçı Arman'dan etkilenen Arzu Kaprol, farklı şekiller ve siluetlerin birlikteliğini kullanarak geleceğin detaylarını yeniden tanımlıyor. Geçmiş, gelecek ve geçmişten bağımsız bir gelecek duygusunun sorgulandığı koleksiyonda; siyahın gizli ışığıyla, kıyafetler üzerinde değişik perspektifler yaratan tasarımcı, farklı dokuları ve malzemeleri bir arada kullandığı sıra dışı detaylarla birleştirerek, geleceğin formlarını oluşturuyor.

Koleksiyonun kalbinde, deri çok önemli bir yer tutuyor. Deri, şifon, ipek gibi birlikte kullanılması ustalık gerektiren malzemeleri sıra dışı bir teknikle birleştiren tasarımcı, mimari formlardan etkileniyor. Arzu Kaprol tasarımlarına, Laetitia Casta'nin kızkardeşi Marie-Ange Casta'nın Arzu Kaprol ile birlikte imza attığı deri çanta ve kemerler eşlik ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya - Paris Moda Haftasında Arzu Kaprol'den 'Geleceğin Arkeolojisi' Defilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement