Paris Descartes Üniversitesi'nde Türkiye ve Avrupa Ele Alındı - Son Dakika
Dünya

Paris Descartes Üniversitesi'nde Türkiye ve Avrupa Ele Alındı

Paris Descartes Üniversitesi\'nde Türkiye ve Avrupa Ele Alındı

Paris Descartes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Merkezi ve Paris Anadolu Kültür Merkezi işbirliği ile 'Türkiye ve Avrupa.

15.12.2011 17:50

Paris Descartes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Merkezi ve Paris Anadolu Kültür Merkezi işbirliği ile 'Türkiye ve Avrupa: Türkiye'nin adaylığının ekonomik verileri ve en son reformlar' konulu yedinci yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.

Avrupa ve Uluslararası İşler özel asistanı ortak başkanlığında özel hukuk öğretim üyesi, Anthony Chamboredon başkanlığında Prof. Annie Gruber ve İbrahim Kaboğlu gözetiminde yapılan toplantı Gruber'in açılış konuşması ile başladı. Paris Büyükelçiliği Birinci katibi ve büyükelçilik sözcüsü Engin Solakoğlu yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"Türkiye için ne zaman pozitif elemanlar gelişirse negatif gelişmeler meydana geliyor. Maalesef Fransa Millet Meclisi Anayasa, Yasama ve Kamu İdaresi Daimi Komisyonu'nun 'Irkçılıkla Mücadele ve Ermeni Soykırımının Varlığını Şüphe Altına Alanlar İçin Cezai Müeyyide Öngören' yasa tasarısınının gündeme alınması Türkiye ile Fransa ilişkileri açısından tansiyon yükselmesine neden oldu. Sizlerle Türkiye'nin Avrupa birliğine bakışı, Türkiye ve gelecekte Avrupa düşüncesi konusunda konuşmayı çok isterdim. Ümit ediyorum ki bulutlar toptan, pozitif olarak dağılır."

Paris Kültür Merkezi Anadolu Başkanı Doktor F. Demir Onger, 'Türk kamuoyunda Avrupa Birliği değişen algı' Annie Gruber 'Türkiye öngörülen yol ve yol haritası', Boğaziçi Enstitüsü Başkanı TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü, Bahadır Kaleağası 'G20 dünyasında AB ve Türkiye', Stasi Komisyonu eski üyesi Gaye Petek, 'Hukuki, Türkiye'de kadınların durumu', İstanbul Üniversitesi İktisat Doçenti Kaya Ardıç 'Türkiye'de mevcut ekonomik durum, konjonktürel ikilemler ve fırsatlar', İstanbul Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Profesörü İbrahim Ö. Kaboğlu 'Anayasanın yenilenmesi süreci: efsane ya da gerçek?' konulu çalışmaları izleyici ile tartışıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Paris Descartes Üniversitesi'nde Türkiye ve Avrupa Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement