Pakistan'ın Bağımsızlığı İhlal Ediliyor - Son Dakika
Dünya

Pakistan'ın Bağımsızlığı İhlal Ediliyor

Pakistan\'ın Bağımsızlığı İhlal Ediliyor

Asıf Ali Zerdari, ABD'nin gerçekleştirdiği saldırıların, Pakistan'ın bağımsızlığını ihlal ettiğini açıkladı.

05.04.2012 13:36  Güncelleme: 13:58

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, ABD'nin insansız hava uçakları ile gerçekleştirdiği saldırıların, Pakistan'ın bağımsızlığını ihlal eden eylemler olduğunu ifade etti.

Dün akşam saatlerinde ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Thomas Nides'ı kabul eden Zerdari görüşmede, sözkonusu saldırıların sivil kayıplara yol açtığını ve bölge halkı üzerinde öfke ve baskıya neden olduğunu söyledi.

Zerdari, her iki ülkenin birbirleriyle bağlantılı güvenlik çıkarları bulunduğunu ancak bunların demokratik yöntemlerle çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Pakistan'ın ABD ile ilişkilerine büyük önem verdiğini kaydeden Zerdari, ilişkilerin şeffaflık, karşılıklı saygı ve çıkır ilişkisine dayanması gerektiğini ifade etti.

Nides ise ABD'nin Pakistan'la ideal ilişkiler kurmak istediğini belirterek, iki ülke arasında birçok alanda tesis edilecek güvenin ortak hedeflerin başarılmasında önemli rol oynayacağını söyledi.

Nides ayrıca, ABD'nin, Pakistan'ın terörle mücadeledeki rolünün farkında olduğunu, İslamabad yönetimiyle çok yönlü işbirliği içinde olmak istediklerini belirtti. - İSLAMABAD

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Pakistan'ın Bağımsızlığı İhlal Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement