Pakistan Başbakanı Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile görüştü - Son Dakika
Dünya

Pakistan Başbakanı Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile görüştü

Pakistan Başbakanı Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile görüştü

Pakistan Başbakanı Anvarul Hak Kakar, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi dolayısıyla Riyad'da bir araya geldi. Görüşmede iki lider, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırganlığına karşı uluslararası işbirliğinin önemine vurgu yaparak, Gazze'ye uygulanan kuşatmanın kaldırılmasının gerekliliğine dikkat çekti. Ayrıca, Kakar ve Selman ikili ilişkileri güçlendirmek için kararlı olduklarını teyit etti.

11.11.2023 21:47

Pakistan'da geçici hükümetin Başbakanı Anvarul Hak Ka kar, Kuveyt Veliaht Prensi Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi dolayısıyla Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Kakar, burada Sabah, İbrahim ve Abbas ile görüştü.

Kakar ile Sabah'ın görüşmesinde İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne devam eden saldırıları ve alarm veren durum ele alınırken, Gazze'de derhal ateşkesin sağlanması, ablukanın kaldırılması ile insani yardımların Gazze halkına ulaştırılmasının önemine vurgu yapıldı.

Ekonomi ile yatırım alanındaki ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmede Başbakan Kakar, yatırım fırsatları için Kuveytli yetkilileri Pakistan'a davet etti.

Malezya

Malezya Başbakanı İbrahim ile görüşmesinde ise Kakar, İslamabad'ın İsrail güçlerinin Gazze'deki Filistin halkına yönelik devam eden vahşetini güçlü şekilde kınadı.

İki lider, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden ve yerlerinden edilen Filistinlilere atıfta bulunarak, İsrail'in barbarlığına karşı çabaların harekete geçirilmesinin önemine işaret etti.

Kakar ile İbrahim, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği başta olmak üzere ikili ilişkileri de ele aldı.

Filistin

Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüşmesinde ise Kakar, İsrail güçlerinin ayrım gözetmeden hastaneleri, mülteci kamplarını, okulları ve apartmanları bombalamasına tepki gösterdi.

Abbas da Pakistan'ın bu zor zamanda verdiği destek ve Filistin halkının kendi kaderini tayin etme hakkı konusundaki ilkesel duruşu için teşekkür etti.

İki lider, koşulsuz ateşkesin sağlanması, Gazze'ye yönelik kuşatmanın kaldırılması, insani yardımın ve tıbbi desteğin İsrail'in saldırılarından etkilenen halka derhal ulaştırılmasının altını çizerek, İsrail'in daha fazla kan dökmesini önlemek için uluslararası işbirliğine olan ihtiyaca vurgu yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Pakistan Başbakanı Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement