Obama: Borç Tavanı Yükseltilmezse Olumsuz Etki Sert Olur - Son Dakika
Dünya

Obama: Borç Tavanı Yükseltilmezse Olumsuz Etki Sert Olur

Obama: Borç Tavanı Yükseltilmezse Olumsuz Etki Sert Olur

ABD Başkanı Barack Obama, borç tavanının yükseltilmemesi durumunda, ABD'nin borçlarını ödeyemez duruma düşeceğini, bunun yaratacağı olumsuz ekonomik etkinin hükümetin kepenk kapatmasından çok daha sert olacağını söyledi.

09.10.2013 00:03

Abd Başkanı Barack Obama, borç tavanının yükseltilmemesi durumunda, ABD'nin borçlarını ödeyemez duruma düşeceğini, bunun yaratacağı olumsuz ekonomik etkinin hükümetin kepenk kapatmasından çok daha sert olacağını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'i arayarak, hükümetin kapalı kalması ve borç tavanının yükseltilmemesi tehditleri sürdükçe görüşmeye açık olmadığını, hükümetin açılıp borç tavanının yükseltilmesi durumunda uzlaşmaya açık olduğunu söyledi. Boehner ile görüştükten sonra Beyaz Saray'da bir basın toplantısı düzenleyen Barack Obama, Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyelerinin, işlerini yapmak için fidye isteme hakları olmadığını söyledi. Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Temsilciler Meclisi, bütçe kesintilerini önlemek için Başkan Obama'nın sağlık alanında düzenleyeceği reformları, bir yıl erteleme kararı almıştı. Hükümetin federal harcamaları kısmak için kepenk kapatmasını ve borç tavanının artırılmamasını bir tehdit olarak değerlendiren Obama, Temsilciler Meclisinin öncelikle bu tehditlerden vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Obama, borç tavanının yükseltilmemesi durumunda, ABD'nin borçlarını ödeyemez duruma düşeceğini, bunun yaratacağı olumsuz ekonomik etkinin ise, hükümetin kepenk kapatmasından çok daha sert olacağını söyledi. Obama, "Bahanelerle uğraşmayı bırakalım, Temsilciler Meclisi'nde oylamaya gidelim, gelin bütün bunlara hemen şimdi bir son verelim" diye konuştu.

Kongrenin, borç tavanını yükseltmemesi durumunda ABD'nin 'çok belirgin bir risk' altına gireceğini vurgulayan Obama, ABD hükümetinin bir haftadır kapalı olmasının da dünyadaki güvenilirliğine zarar verdiğini belirtti. - York

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Obama: Borç Tavanı Yükseltilmezse Olumsuz Etki Sert Olur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement