New York'ta Sevan Bıçakçı Rüzgarı - Son Dakika
Dünya

New York'ta Sevan Bıçakçı Rüzgarı

New York\'ta Sevan Bıçakçı Rüzgarı

Brooke Shields: Uzun Süredir Sevan Bıçakçı'nın Büyük Bir Hayranıyım

05.12.2010 12:54

Yarattığı mücevher tasarımlarıyla 'Yüzüklerin Efendisi' olarak dünya çapında ünlenen Sevan Bıçakçı, Türkiye'nin sualtı zenginliklerinden esinlenerek ürettiği 'Marmara' koleksiyonunu, Amerika'nın en ünlü antika mücevher mağazalarından Fred Leighton'da sergiledi. Bıçakçı'nın, bir yılı bulan hazırlıktan sonra, kendi ürünlerini sergilemeye ve satışa sunmaya karar verdiği, New York'un ünlü Madison Caddesi üzerinde bulunan mağazadaki sergiye, Amerikanın sosyete, sanat ve Hollywood dünyasından seçkin isimler katıldı.

Bıçakçının tasarımlarına hayran olan Hollywood yıldızlarından Brooke Shields'ın da katıldığı sergide, Bıçakçının 'Marmara' koleksiyonu büyük ilgi gördü. Bıçakçı onuruna verilen bir resepsiyon eşliğinde gerçekleşen sergide konuklarla tek tek ilgilenen Sevan Bıçakçı, ABD'nin en eski ve seçkin antika mücevher mağazalarından Fred Leighton'un, kendi markası dışında bir marka ile çalışmak istediğini, kendilerine en yakın Sevan Bıçakçı ürünlerini bulduklarını dile getirdi. ABD'nin en prestijli mücevher tasarımı ödülü 'Couture Tasarım'ı üst üste 3 kez kazanan Bıçakçı, Fred Leighton'un kuyumun sanatsal yanına ağırlık veren bir müşteri kitlesine hitap ettiğini belirterek, 'Türkiye'den, bir sanatçının tasarımlarının böyle bir marka ile buluşması çok keyif verici' dedi.

Sanat gücünü, ince el işçiliğini, değerli taş ve mücevherleri sualtının ve birbirinden ilginç canlıları ile buluşturan Sevan Bıçakçı'nın 'Marmara' koleksiyonu New York'ta büyük bir yankı uyandırdı. Amerikalı ünlü film yıldızı Brooke Shields ile ABD'nin sanat ve sosyete çevresinden seçkin isimlerin katıldığı, sergiye ziyaret için New York'ta bulunan Özlem Önal ile sanatçı Haluk Akakçe de katildi. Amerikan sosyetesinin önde gelen isimleriyle buluşan Bıçakçı, yeni tasarımlarının gördüğü ilgiden büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Türk izleyicilerin özellikle 'Mavi Göl' ve 'Sonsuz Aşk' adlı aşk filmlerinden tanıdığı tanınmış Hollywood yıldızı Brooke Shields, takılarına hayranlık duyduğu Sevan Bıçakçı ile New York'ta bir kez daha bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Türkiye'nin yetiştirdiği uluslararası üne sahip Sevan Bıçakçı'ya övgüler dizen ünlü yıldız, yaptığı her işi tüm kalbiyle, gönlünü koyarak yapıyor. Uzun suredir kendisinin büyük bir hayranıyım. Fred Leighton'un da hayranı olan birisi olarak, beni bu işbirliğine çağırdıkları için gerçekten mutluyum. İki isim arasındaki uyum, New York için de, mücevher için de mükemmel ötesi' diye konuştu. Shields, iki kız çocuğu biraz daha büyüdükten sonra, Türkiye'ye gitmek ve Sevan Bıçakçı'nın atölyesini yerinde görmek istediğini sözlerine ekleyerek, 'Ailece gitmek istiyoruz. Biliyorum ki Sevan'in da bir bebeği oldu. Gitmişken onun bebeğine de bakıcılık yaparım o arada' diye konuştu.

Tatil için New York'ta bulunan Özlem Önal da, DHA'ya yaptığı açıklamada, Sevan Bıçakçı'nın kendisi için Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri olduğunu soyledi. Önal, 'Onun bu başarısının Madison Avenue gibi bir yerde tanıtılması ve yer alması bence Türkiye için çok önemli, çok kıymetli. Sevan sanatıyla, yaratıcılığıyla ve mütevazı kişiliğiyle benim için çok özel bir insan, kendisiyle gurur duyuyorum' dedi. Amerikalı sanatseverler ve mücevher dünyasının ünlü işadamları da Sevan Bıçakçı'nın tasarımlarına övgüler dizdi. Bıçakçı'nın eserlerine aşık olduğunu dile getiren Amerikan sosyetesinin ünlü isimlerinden Peri Arenas, 'Tasarımlarını çok seviyorum, bence her bir parçası büyüleyici' diye konuştu. Jessica Hawkins-Harron da Bıçakçı'nın yarattığı mücevher tasarımlarıyla ilgili olarak, 'Sevan'ın mücevherlerini takmak beni heyecanlandırıyor, adeta büyüleniyorum. Öylesine parıltılı, eğlenceli ve güzel ki tasarımları, hiç bir zaman yeter demeyeceğim' dedi.

ABD'nin önde gelen mücevher markalarından biri olan ViewPoint'in satış müdürü Scott Martin, Sevan Bıçakçı?nın tasarımlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, ?Her şey el yapımı, bir parça başka bir parçanın aynısı değil. Özellikle de işçilik, bizim daha önce gördüklerimizin çok daha ilerisinde? diye konustu. ViewPoint?in Yonetim Kurulu Başkanı James V. DeMattei de, ?Sevan? ın ürünleriyle tüketiciler daha önce hiç görmedikleri tasarımlarla yüz yüze geldi.. Fred Leighton?da bunu takdir edip, eski teknikleri yeni tasarımlarla sunan ürünler çok beğeni topladı bu sergide. Sevan?ın. Mücevher severler için en çok ilgi çeken tasarımcılarından biri olacağına eminim? dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya New York'ta Sevan Bıçakçı Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement