Mussolini Takvimi Koltuktan Etti - Son Dakika
Dünya

Mussolini Takvimi Koltuktan Etti

Mussolini Takvimi Koltuktan Etti

İtalya'da ulaştırmadan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Claudio Cicero, Mussolini takvimi nedeniyle koltuğundan oldu.

14.05.2012 11:10  Güncelleme: 11:36

İtalya'nın kuzeydoğusunda Veneto Bölgesi'nde yeralan Vicenza kentinde ulaştırmadan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Claudio Cicero, masasının üstünde yer alan Benito Mussolini takvimi nedeniyle koltuğundan oldu. Cicero'yu görevden alan Vicenza Belediye Başkanı Achille Variati, "Bu tercih kaçınılmazdı; bu ciddi bir meseledir" dedi.

Cicero'nun Vicenza Biade Meydanı'nda bulunan ofisinde yazı masası üzerinde duran takvimde her ay için devrik faşist lider Benito Mussolini'nin bir fotoğrafı ve sloganlaşmış cümlelerinden biri yeralıyordu. Takvimin kendisine hediye edildiğini ifade eden Cicero, "Bu faşizm çığırtkanlığı değil ama 20 yılda hazırladıkları altyapıyı beğendiğimi gizleyemem" dedi. Ancak bu açıklamayı yeterli bulmayan Başkan Achille Variati, Cicero'yu kadro dışı bıraktı.

İtalya'da 1922 yılında yönetimi ele alarak Avrupa'nın ilk faşist lideri olan Benito Mussolini, iktidarda kaldığı süre içinde tarım ve altyapıya verdiği destekle halk arasında popülaritesini korusa da İkinci Dünya Savaşı sonunda 1945 yılında İtalya'dan kaçmaya çalışırken muhalifleri tarafından öldürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Mussolini Takvimi Koltuktan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement