MGK sonrası 7 maddelik açıklama: Bölgemizde terör ve şiddetin hiçbir tezahürüne yer yoktur - Son Dakika
Son Dakika Logo
Dünya

MGK sonrası 7 maddelik açıklama: Bölgemizde terör ve şiddetin hiçbir tezahürüne yer yoktur

MGK sonrası 7 maddelik açıklama: Bölgemizde terör ve şiddetin hiçbir tezahürüne yer yoktur
26.11.2025 19:10  Güncelleme: 00:19

Yılın son Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. 2 saat 15 dakika süren toplantının ardından yayımlanan bildiride, "'Terörsüz Türkiye' hedefi doğrultusunda, terörün tam ve kalıcı biçimde sona erdirilmesi ile milli birlik ve dayanışmamızın tahkimine yönelik sürdürülen çok boyutlu çalışmalar ele alınmış,; bölgemizin geleceğinde terörün ve şiddetin hiçbir tezahürüne yer olmadığı vurgulanmıştır" denildi.

Yılın son Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı 2 saat 15 dakika sürdü.

Toplantıda 'Terörsüz Türkiye' sürecinde gelinen aşama ile süreç doğrultusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun faaliyetleri, Suriye ve Sudan'daki gelişmeler, Gazze'de sağlanan ateşkes, Rusya-Ukrayna Savaşı ile Azerbaycan ve Ermenistan arasında yürütülen barış sürecindeki son durum ele alındı.

MGK sonrası 7 maddelik açıklama: Bölgemizde terör ve şiddetin hiçbir tezahürüne yer yoktur

MGK'DAN 7 MADDELİK BİLDİRİ

Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 7 maddelik bir bildiri yayımlandı.

Söz konusu bildiri şu şekilde:

"1. PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla yürütülen faaliyetler ile son dönemde meydana gelen uluslararası gelişmeler hakkında Kurula bilgi sunulmuştur.

2. "Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda, terörün tam ve kalıcı biçimde sona erdirilmesi ile millî birlik ve dayanışmamızın tahkimine yönelik sürdürülen çok boyutlu çalışmalar ele alınmış; bölgemizin geleceğinde terörün ve şiddetin hiçbir tezahürüne yer olmadığı vurgulanmıştır.

3. Komşumuz Suriye'nin karşılaştığı zorlukların üstesinden gelerek hak ettiği uluslararası konuma erişme ve bölgesel istikrara katkı sunma hususunda kaydettiği ilerlemeden duyulan memnuniyet dile getirilmiş; Türkiye'nin, kardeş Suriye halkının tüm kesimlerinin huzuru, refahı, esenliği ve güvenliği için sunduğu desteği sürdüreceği belirtilmiştir.

MGK sonrası 7 maddelik açıklama: Bölgemizde terör ve şiddetin hiçbir tezahürüne yer yoktur

4. Gazze'de sağlanan ve ülkemizin de mimarları arasında yer aldığı ateşkesin bölgedeki soykırımın durdurulması için hayati önem arz ettiği belirtilmiş; bununla birlikte, ateşkesi ihlal eden İsrail yönetiminin saldırılarına derhal son vermesi ve yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğinin altı çizilmiştir.

Türkiye'nin, ateşkesin tesisinde olduğu gibi müteakip süreçte de Gazze'de barış ve istikrarın teminatı olacak mekanizmalarda sorumluluk üstlenmeye ve Gazze'nin ayağa kaldırılması gayretlerine katkı vermeye hazır olduğu ifade edilmiştir.

5. Sudan'da yaşanan gelişmeler değerlendirilmiş; ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik desteğimiz teyit edilerek, masum sivillerin maruz kaldığı katliamların bir an evvel durdurulmasına ve ülkedeki çatışmaların sona ermesine matuf adımların atılması için başta bölge ülkeleri olmak üzere tüm uluslararası aktörlere iş birliği içerisinde harekete geçme çağrısında bulunulmuştur.

MGK sonrası 7 maddelik açıklama: Bölgemizde terör ve şiddetin hiçbir tezahürüne yer yoktur

6. Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki son durum değerlendirilmiş, savaşın tırmanması riskine işaret eden gelişmeler karşısında diplomatik çözüm arayışlarının önemi vurgulanmış; Türkiye'nin kalıcı ve adil barışın tesisi için uluslararası ortaklarıyla birlikte çabalarını sürdüreceği kaydedilmiştir.

7. Azerbaycan ve Ermenistan arasında yürütülen barış sürecinde son dönemde kaydedilen müspet gelişmeler muvacehesinde ikili ve bölgesel iş birliği imkânları ele alınmış; Güney Kafkasya'da barış ve istikrarın tesisi ile kalkınmanın sağlanmasına yönelik irademiz teyit edilmiştir."

Son Dakika Dünya MGK sonrası 7 maddelik açıklama: Bölgemizde terör ve şiddetin hiçbir tezahürüne yer yoktur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Salih Karadayı Salih Karadayı:
    derhal erken seçim 53 20 Yanıtla
  • mustafa sagdic mustafa sagdic:
    25 yıldır aynı şeyi konuşmadan bikmadilar, seçmen kitlesi de inanmaktan yorulmadi. hadisi şerif var hakedildigin gibi yonetilirsin diye. biz bunu hakediyoruz 32 11 Yanıtla
    Haydar Ali Haydar Ali:
    CHP lileri En sonunda İslama getiren Devlet adamı Erdoğan.hadis den konuşmaya başlamış. yapmacık müslüman Peki müslümansanız eğer Ayet var Allah'ın Emri.Farz ona neden uymuyorsunuz Rakıcılar Putcular.Nisâ Suresi 59. ayet. Ey iman edenler! Allah'a itaat edin, peygambere itaat edin, sizden olan ülü'l-emre de. ( Devlet Adamı). işinize geldiği gibi demi. 3 3
  • Apple User Apple User:
    salih karadayi sen kimsin erken seçim istiyon kesin çalip çirpanlarin partisindensin bekleyin gelecek seçim 16 24 Yanıtla
    Eyroz Kafa Eyroz Kafa:
    salih VATANDAŞ asıl sen kimsin yalama 2 1
    11361136jJ 11361136jJ:
    sokuk elma 2 0
  • n5685244 n5685244:
    hep aynı senaryo. asgari ücret 22 bin ev kiraları 25 bin erken seçim olmalı 8 3 Yanıtla
    Haydar Ali Haydar Ali:
    ülke diyince sade Asgari ücret ve Ev kirasından ibaret değilmi? işte bu kafa ile savaşa girecen gelecek nesile bir şeyler bırakacan. olmaz olmaz Eğitim şaarttt. 2 0
  • Aa EŞİYOK Aa EŞİYOK:
    ekonomi terörü kol gezerken bitti dediğiniz terörü yeniden ele aldınız Allah'ım sizi bildiği gibi yapsın.. bunca yıl size oy vermiş birisi olarak da bir daha verirsem beni... 9 1 Yanıtla
    Haydar Ali Haydar Ali:
    seni. arkasını getirseydin. 1 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement