Lieberman Bakan Olmaya Kararlı - Son Dakika
Dünya

Lieberman Bakan Olmaya Kararlı

Lieberman Bakan Olmaya Kararlı

İsrail eski Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın aynı görevi üstleneceği öne sürülüyor.

05.02.2013 12:59  Güncelleme: 13:45

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin bozulmasında önemli bir rol oynayan İsrail eski Dışişleri Bakanı Lieberman'ın, hakkındaki davanın sonuçlanmasından sonra aynı görevi üstlenmek istediği, Başbakan Netanyahu'nun ise partisi ile Liberman'ın liderliğindeki Yisrail Beiteinu arasındaki anlaşmaya sadık kalarak yeni hükümette "geçici olarak" Dışişleri Bakanlığı'nı da yürütebileceği belirtiliyor Türkiye ile İsrail arasındaki siyasi ilişkilerin bozulmasında ve onarılmamasında önemli bir rol oynayan İsrail eski Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın, hakkında açılan davanın sonuçlanmasından sonra aynı görevi üstleneceği öne sürülüyor. Likud lideri Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ise, partisi ile Liberman'ın liderliğindeki Yisrail Beiteinu arasındaki anlaşmaya sadık kalarak geçici olarak Dışişleri Bakanlığı'nı da yürütmesi bekleniyor.

İsrail'de yeni hükümet kurma çalışmaları sürerken ülkenin önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth, Lieberman'ın yakın çevresine dayanarak Lieberman'ın yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma gibi suçlamalardan yargılandığı dava nedeniyle Dışişleri Bakanı olarak istifa etmek zorunda kalmış olsa da Bakanlıktan vazgeçmeye hiç niyetinin olmadığını yazdı.

Avigdor Lieberman, dava nedeniyle görevinden istifa ederken hakkındaki tüm suçlamalardan beraat edeceğini ve görevine döneceğini söylemişti.

Likud ile Yisrail Beiteinu arasındaki anlaşmaya göre Beiteinu'nun Dışişleri Bakanlığını koruyacağını kaydeden gazete, "Başbakan Binyamin Netanyahu, Lieberman'ın Dışişleri Bakanı olarak görev yapabilmesi için engelleri kaldırmaya söz verdi" dedi.

Haberde Lieberman, Dışişleri Bakanlığına geçici olarak bir Beiteinu milletvekilinin getirilmesini tercih etmezse davası sonuçlanıncaya dek Dışişleri Bakanlığının Netanyahu tarafından yürütülmesinin beklendiği de belirtildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Lieberman Bakan Olmaya Kararlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement