Lagarde İlk Basın Toplantısını Düzenledi - Son Dakika
Dünya

Lagarde İlk Basın Toplantısını Düzenledi

Lagarde İlk Basın Toplantısını Düzenledi

Uluslararası Para Fonu'nun yeni başkanı Christine Lagarde, hızla büyümekte olan yükselen piyasalara, kurum içerisinde daha fazla nüfuz sağlamaya yönelik reformları ilerletme sözü verdi.

06.07.2011 23:50

Uluslararası Para Fonu'nun yeni başkanı Christine Lagarde, hızla büyümekte olan yükselen piyasalara, kurum içerisinde daha fazla nüfuz sağlamaya yönelik reformları ilerletme sözü verdi.

Lagarde, IMF Başkanlığı görevine başladıktan sonraki ilk basın toplantısını düzenledi.

Önceki IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın durumuyla ilgili ısrarlı sorulara rağmen bu konuda yorum yapmaktan kaçınan Lagarde, "ekonomi eğitimi almaması nedeniyle bu göreve yeterli olup olmayacağı" yönündeki sorulara da maruz kaldı. Lagarde, görevi için yeterli niteliğe sahip olup olmadığının, başkanlığı süresince yaptıklarıyla belli olacağını ifade etti.

IMF gibi kuruluşların, küresel ekonomideki değişen güç dengelerini daha iyi yansıtması gerektiğini belirten Lagarde, bu nedenle IMF'nın zaman içerisinde değişmesi ihtiyacına odaklanacağını kaydetti.

Yükselen piyasalara IMF'de daha yüksek profil sağlanması için kurum içerisinde üst düzey yeni bir pozisyon yaratılabileceği fikirlerine sıcak baktığını söyleyen Lagarde, IMF üyelerinin, gelişmekte olan ülkelere kurum içerisinde daha fazla yetki verilmesine yönelik 2010 yılında mutabakata varılan reformları tamamlaması gerektiğini söyledi.

Lagarde, bunun aynı zamanda, "takım" olarak çalışabilmek için IMF'nın kendi içindeki personel politikası, hizmet içi eğitim gibi alanlara da yansıması ihtiyacını dile getirdi.

Şu an önündeki en acil konulardan birinin Avrupa'daki borç krizi olduğunu ifade eden Lagarde, IMF İcra Kurulu'nun Cuma günü toplanarak, Yunanistan'a yardımlar konusunu ele alacağını bildirdi. Lagarde, önündeki diğer hassas bir konunun ise yükselen piyasalara yönelik büyük sermaye akışı olduğunu kaydetti.

Lagarde, küresel ekonominin finansal krizden toparlanmakta olduğunu, ancak yükselen piyasa ekonomilerinin gelişmiş ülkelerden çok daha hızlı büyümesiyle, toparlanmadaki "dengesizliklerin" sürdüğünü de belirtti.

IMF Başkanı Lagarde, "2011 ve 2012 için büyüme tahminlerine baktığımızda, toparlanmanın yolunda olduğu ve krizin tepe noktasında 2009 yılı ile karşılaştırıldığında işlerin düzelmekte olduğu ve daha iyi yöne doğru ilerlediği açıkça belli oluyor" dedi. - WASHINGTON

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Lagarde İlk Basın Toplantısını Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement