Kosova-Sırbistan Teknik Müzakerleri Kosova'da Tansiyonu Yükselti - Son Dakika
Dünya

Kosova-Sırbistan Teknik Müzakerleri Kosova'da Tansiyonu Yükselti

Kosova-Sırbistan Teknik Müzakerleri Kosova\'da Tansiyonu Yükselti

Bürüksel'de devam eden ve bu akşam sona ermesi beklenen Kosova-Sırbistan teknik müzakereleri ülkede tansiyonu yükselti.

23.02.2012 19:51

Bürüksel'de devam eden ve bu akşam sona ermesi beklenen Kosova- Sırbistan teknik müzakereleri ülkede tansiyonu yükselti. Görüşmeler sürerken, Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Kosova Meclis Başkanı Yakup Karsniçi ve Sırbistan Başkanı Boris Tadiç'in açıklamaları Kosova vatandaşlarının kafasını karıştırdı.

Kosova ile Sırbistan arasındaki teknik müzakerelerinin dün gerçekleştirilen bu yılki ilk turu her hangi bir sonuç sağlamadığından dolayı temaslar bugün de devam etti. Heyetlerin gün boyunca çözüm arayışlarında oldukları bildirildi. Görüşmelerle ilgili Kosova temsilcisi Edita Tahiri ile Sırbistan temsilcisi Borko Stevanoviç'ten hiç bir açıklama yapılmadı.

Brüksel'deki AB kaynaklarına göre ajandanın iki önemli konusu olan sınırların entegre yönetimi ile bölgesel işbirliği Kosova'nın bölgesel temaslarda nasıl temsil edileceği konuları üzerinde taraflar anlaşmaya iyice yaklaşmış bulunuyorlar.

TAÇİ: SIRBİSTAN BUGÜN KOSOVA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI KABUL EDECEK

Başbakan Haşim Taçi yaptığı açıklamada, Sırbistan'ın Perşembe günü yani bugün Kosova'nın bağımsızlığını kabul edeceğini söyleyerek "Brüksel'de bugün varılacak anlaşmayla, Sırbistan Kosova'nın bağımsızlığını kabul edecek. Sırbistan Bağımsızlık Bildirgesini kabul etmektedir, 1244 sayılı karar ölmüştür ve ölü kalacaktır" diye konuştu.

Taçi, Express'e verdiği demecinde, Kosova'nın bölgesel temsili anlaşmasının bugün imzalanacağından emin olduğunu belirtti

SIRBİSTAN BAŞKANI BORİS TADİÇ: KOSOVA SORUNU ÇÖZÜMÜ

ESKİSİNDEN DAHA UZAK, BİZLER KOSOVA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI ASLA KABUL ETMEYİZ

Sırbistan Başkanı Boris Tadiç, Kosova sorunu çözümünün eskisinden daha uzak olduğunu ve Kosova teklifinin her tür gerçeğin dışında olduğunu ifade etti. Tadiç, Haşim Taçi'nin sözlerini değerlendirerek, Sırbistan'ın asla Kosova'nın bağımsızlığını kabul etmeyeceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kosova-Sırbistan Teknik Müzakerleri Kosova'da Tansiyonu Yükselti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement