Kosova'da Görev Yapan Türk Birliğinde Devir Teslim Töreni - Son Dakika
Dünya

Kosova'da Görev Yapan Türk Birliğinde Devir Teslim Töreni

Kosova\'da Görev Yapan Türk Birliğinde Devir Teslim Töreni

Kosova'da 1999 yılından bu yana barış ve huzurun tesis edilmesine katkı sağlayan KFOR bünyesindeki Türk Temsil Heyet Başkanlığında komuta devir teslim töreni düzenlendi.

08.09.2014 22:23  Güncelleme: 22:39

Kosova'da 1999 yılından bu yana barış ve huzurun tesis edilmesine katkı sağlayan KFOR bünyesindeki Türk Temsil Heyet Başkanlığı'nda komuta devir teslim töreni düzenlendi.

Prizren'de konuşlu olan Mehmetçik'e bir yıldan bu yana komuta eden Türk Temsil Heyet Başkanı Kurmay Albay Zorlu Topaloğlu, görevini Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu'na devretti. Törene görevine bir kaç gün önce başlayan KFOR Komutanı İtalyan General Francesco Paolo Figliuolo, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Güvenlik Kuvvetleri komutanları, Prizren ile Mamuşa Belediye Başkanları, Kosova ile Kosova'da Tür kurum ile kuruluş temsilcileri, dernek başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye, Avusturya, Polonya, ABD ve İsviçre askerlerinden oluşan tören birliklerinin tören alanında yer alması ve Türk ile NATO bayraklarının geçişinin ardından Türk Temsll Heyet Başkanı Albay Zorlu Topaloğlu, asker ve davetlileri selamladı. İstiklal Marşı'nın çalınmasının ardından Büyükelçi Songül Ozan'ın katılımıyla 1 yıllık görevi sona eren Albay Zorlu Topaloğlu, Türk Temsil Heyet Başkanlığı flamasını görevi devralan Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu'na teslim etti. Ardından KFOR Komutanı General Figliuolo, da NATO bayrağını, Güney Müşterek Bölgesel Birliği komutanı da olan Albay Demircioğlu'na teslim etti.

Törende İngilizce ve Türkçe veda konuşması yapan Albay Zorlu Topaloğlu, "Bugün KFOR ve Türk askerleri olarak 1999'dan bu yana Kosova'daki gelişmelere şahit olunca ne kadar doğru işler yapıldığı anlaşılıyor. Tabi bu, Kosova'daki tüm grupların desteği ve kabulüyle gerçekleşiyor" ifadesini kullandı. Türk askeri olarak dünyanın diğer alanlarında iştirak edilen operasyonlarda barış ve huzurun sağlanmasındaki büyük kabul ve başarının 1999 yılından bu yana Kosova'da da gerçekleştirildiğinin görüldüğünü belirten Albay Topaloğlu, "Bunda iki ülke arasındaki ortak kültür ve iki ülke halkları arasındaki dostluğun büyük katkısı vardır" dedi.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan'da İngilizce ve Türkçe yaptığı konuşmasında NATO üyesi ve müteffiği olarak Türkiye'nin KFOR'a katısı sağlayarak, etnik ve dini mensubiyeti bakılmadan Kosova'da tüm vatandaşlara barış, güvenli ortak ile serbest dolaşımın sağlanmasında katkılarını esirgemediğini söyledi. Büyükelçi Ozan, tüm asker ve subaylara burada verdikleri hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

KFOR komutanı General Francesco Paolo Figliuolo da konuşmasında eçmişte kurulan iyi ilişikilerin devam edeceği umudunu dile getirerek, "Benim için Türkiye'nin liderliğindeki Güney Müşterek Bölgesel Birliğin komuta devir teslimini ileten Türkiye, Avusturya, Polonya ABD ve İsviçre askerleri ile birlikte olmak çok farklı bir zevk" ifadesinde bulundu.

Törenin ardından davetlilere kokteyl verildi. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kosova'da Görev Yapan Türk Birliğinde Devir Teslim Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement