KKTC'de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Dünya

KKTC'de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlanıyor

KKTC\'de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlanıyor

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere KKTC'ye gelen İzmir ve Mersin Muharip Gaziler heyetini kabul etti.

18.07.2012 13:00

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere KKTC'ye gelen İzmir ve Mersin Muharip Gaziler heyetini kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Şeref Salonu'nda yer alan görüşmede, iki heyet adına KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'na şilt sunan Mersin Gazileri heyeti başkanı Kemal Cengiz, Eroğlu'na 1974 Kıbrıs Barış Harekatı gazilerinin selamlarını ve sevgilerini iletti.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, üzerinden 38 yıl geçen Kıbrıs Barış Harekatı'nın yarattığı coğrafya üzerinde kurulan KKTC devleti çatısı altında özgür ve bağımsız bir halk olarak yaşadıklarını ifade ederek, devletin temellerinde kanı bulunan şehitleri minnetle, gazileri de saygıyla andı. Eroğlu, Türkiye ile Kıbrıs Türk halkının bir yumruk gibi olduğunu, çok iyi bir devlet ilişkileri bulunduğunu ifade ederek, 1974'te elde edilen zafer sonrası kazanılan devlette bugün mutlu bir şekilde kendi bayrakları altında yaşadıklarını kaydetti.

Türkiye ile KKTC arasındaki birlik ve beraberliğin, Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda sonsuza dek yaşaması için büyük önem taşıdığına vurgu yapan Eroğlu, Kıbrıs Türk halkı için bayram olan bu önemli güne Türkiye'den katılımların da kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Eroğlu, savaşın çok zor olduğunu ve tahribatlar yarattığını, o yıllarda kendisinin de bir doktor olarak savaşın bir diğer yüzünü de bildiğini ifade ederek, Kıbrıs'ta iki halkın yan yana, barış içerisinde yaşamasını istediğini, bu yönde de çalıştığını kaydetti.

KKTC'nin, bulunabilecek bir çözümde elinin güçlü olması gerektiğini, her yönüyle güçlü bir KKTC yaratmak için de faaliyetlerini o yönde sürdürdüklerini anlatan Eroğlu, KKTC'nin Türkiye ile birlik ve beraberlik içerisinde gelişmeye devam edeceğini vurguladı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC'de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement