KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun Açıklamaları Rum Basınında - Son Dakika
Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun Açıklamaları Rum Basınında

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu\'nun Açıklamaları Rum Basınında

Kıbrıs Rum basını bugünkü bir haberinde, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun "sürekli kendi havasında ayrılık mesajları vermekte olduğunu" ileri sürdü.

18.08.2012 15:30

Kıbrıs Rum basını bugünkü bir haberinde, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun "sürekli kendi havasında ayrılık mesajları vermekte olduğunu" ileri sürdü.

Fileleftheros Gazetesi, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun "Herkes kendi yoluna gitsin" cümlesini tekrarladığını ve neredeyse her gün ayrılık mesajları vermeye devam ettiğini, aynı zamanda Kıbrıs sorununda birtakım koşullar ortaya koymakta ve atılacak başka adımlar ilan etmekte olduğunu iddia etti.

Eroğlu'nun Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalarını sıklaştırdığı yorumunda bulunan gazete, Eroğlu'nun Rum kesimine yönelik Rum tarafının AB dönem başkanlığının ardından, ya Kıbrıs sorununun çözümüne yol açacak ya da herkesin kendi yoluna gideceği bir zaman takvimi ortaya çıkması gerektiği şeklinde bir koşul ortaya koyduğunu savundu.

Gazete haberinin devamında, Eroğlu'nun Lefke'nin kurtuluş törenlerinde yaptığı konuşmaya yer verdi.

Eroğlu'nun açıklamaları Haravgi gazetesinde "Eroğlu, Kıbrıslı Türklerin Sabrı Tükendi";

Simerini'de "Eroğlu Kıbrıslı Türklerin Sabrının Tükenmeye Başladığını Söylüyor" başlıklarıyla yer aldı.

Politis ise "Her şey İslam İşbirliği Teşkilatına İşaret Ediyor" başlıklı haberinde, KKTC'nin de İslam İşbirliği Teşkilatı'nın olağanüstü toplantısına katıldığını yazdı. Gazete, KKTC'nin İslam İşbirliği Teşkilatıyla "flört etmeye devam ettiği" yorumunda bulundu.

Haberin devamında, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Lefke'deki açıklamalarına yer veren gazete, Eroğlu'nun "KKTC'nin atacağı bir sonraki adımdan bahsettiğini, Kıbrıs sorununun bir sonraki aşamasıyla ilgili olarak sabırsız olduğunu ve ya Kıbrıs sorunu çözülecek, ya da herkes kendi yoluna gidecek" dediğini ekledi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun Açıklamaları Rum Basınında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement