Kırgızistan'da KGAÖ Barış Gücü Kuvvetleri ortak tatbikatı sona erdi - Son Dakika
Dünya

Kırgızistan'da KGAÖ Barış Gücü Kuvvetleri ortak tatbikatı sona erdi

Kırgızistan\'da KGAÖ Barış Gücü Kuvvetleri ortak tatbikatı sona erdi

Kırgızistan'ın Balıkçı şehrinde düzenlenen KGAÖ Barış Gücü Kuvvetleri ortak tatbikatı, başarıyla tamamlandı. Tatbikatta, çatışma sonrası yerleşim biriminde kontrol, insani yardım ve rehine kurtarma eğitimi verildi. Tatbikata Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan, Belarus ve Rusya Federasyonu'ndan 1500 askeri personel ve 200'den fazla zırhlı araç ve teçhizat katıldı.

13.10.2023 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırgızistan'da, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Barış Gücü Kuvvetlerinin "Sarsılmaz Kardeşlik-2023" ortak tatbikatı sona erdi.

Ülkenin kuzeyindeki Issık Göl kıyı şehri olan Balıkçı'daki "Edelweys" poligonunda, KGAÖ'nün, "Sarsılmaz Kardeşlik-2023" adlı ortak tatbikatı 9-13 Ekim tarihlerinde düzenlendi.

Kırgızistan Savunma Bakanı Korgeneral Baktıbek Bekbolotov, tatbikatın kapanış töreninde yaptığı konuşmada, tatbikata katılan tüm Barış Gücü Kuvvetlerine yüksek askeri beceri, profesyonellik ve çalışkanlıklarından dolayı teşekkür etti.

KGAÖ Barış Gücü Kuvvetlerine ödüllerin dağıtıldığı kapanış töreni, Barış Gücü Kuvvetlerinin geçit töreniyle son buldu.

Tatbikatta, çatışma sonrası yerleşim biriminde durumu kontrol altına alma, insani yardım sağlama ve rehine kurtarma eğitimi verildi.

Tatbikata, Ermenistan dışında Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan, Belarus ve Rusya Federasyonu'ndan yaklaşık 1500 askeri personel ve 200'den fazla zırhlı araç ve teçhizat, tanklar, helikopterler, uçaklar, insansız hava araçları (İHA) ile savaş botları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Kırgızistan'da KGAÖ Barış Gücü Kuvvetleri ortak tatbikatı sona erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement