"Kimseye Yalan Söyleme İzni Vermedim" - Son Dakika
Dünya

"Kimseye Yalan Söyleme İzni Vermedim"

"Kimseye Yalan Söyleme İzni Vermedim"

Tayland Başbakanı, 'Beyaz yalanlar söylüyorum' itirafıyla bir anda gündeme oturan Maliye bakanını korumaya çalıştı.

28.08.2012 10:50  Güncelleme: 11:18

Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra 'Beyaz yalanlar söylüyorum' itirafıyla bir anda gündeme oturan Maliye bakanı Kittiratt Na-Ranong'u korumaya çalışırken kendisini tartışmaların dışında tutmaya çalıştı.

Maliye bakanı Kittiratt Na-Ranong Tayland ihracatının yüzde 15'lik büyüme kaydedeceğini söylerken yıl sonu rakamları yüzde 9 olarak açıklandığında 'beyaz yalanlar' söylediğini itiraf etti. Bunun üzerine toplumun bir çok kesiminden maliye bakanına tepkiler yağdı. Başbakan Shinawatra, hiçbir zaman, hiçbir kabine üyesi bakana halka yalan söylemeleri için izin yada emir vermediğini anlatırken, "Sayın bakanımıza inanıyorum. Kendisi ne yaptı ve yapıyorsa devletinin iyiliği için yapıyor" dedi.

Bazı kanaat önderleri, herkesin göreve başlamadan önce Kraliyet ailesine verdikleri sözü hatırlarından çıkarmamaları gerektiğini vurgularken, Senatör Jate Sirathananon "Kittiratt ne söylediğine çok dikkat etmeli. Bir maliye bakanı bırakın yalanı, bu konularda şaka bile yapmamalı" dedi

"KIRMIZI GÖMLEKLLERDEN UZAK DURUN"

Tayland başbakan yardımcısı Chalerm Yubamrung ise, kırmızı gömlekliler diye adlandırılan parti grubu taraftarlarının demokrat parti lideri ve aynı zamanda Tayland eski başbakanı Abhisit Vejjajiva'dan uzak durmalarını, onu rahatsız etmekten vazgeçmelerini istedi.

Eski başbakan Abhisit Eylül ayında yönetime geçecek olan Tayland Emniyet Genel müdürü ile yaptığı görüşmede kendisi için özel koruma talep etti. Can güvenliğinin olmadığını ve her geçen gün yapılan saldırı ve tacizlerin arttığını belirtti.

Başbakan yardımcısı Chalerm kırmızı gömlekliler grubu liderinin yardımcısı Jatuporn Prompan ve Udon Şehrini sevenler kulübü başkanı Kwanchai Praipana ile telefonda görüşerek geçen cumartesi meydana gelen eski başbakan Abhisit ve parti önderlerinin toplantısına yapılan saldırının benzeri başka bir saldırı daha olmaması için kendilerinden söz aldı. Ayrıca başbakan yardımcısı Tayland'ın demokratik bir ülke olduğunu, herkesin politik düşüncesini özgürce söyleyebileceğini ancak kendisine karşıt görüşte olanlara yapabileceklerinin de yasalar çerçevesi içinde tutulmak zorunda olduğunun altını çizdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya 'Kimseye Yalan Söyleme İzni Vermedim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement