Kiev Büyükelçisi Meriç'ten Veda Mesajı - Son Dakika
Dünya

Kiev Büyükelçisi Meriç'ten Veda Mesajı

Kiev Büyükelçisi Meriç\'ten Veda Mesajı

Ukrayna'da 2 yıllık görev süresi sona eren Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, veda mesajı yayınladı.

14.11.2011 13:01

Ukrayna'da 2 yıllık görev süresi sona eren Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, veda mesajı yayınladı.

Büyükelçi Meriç, görevinin 15 Kasım 2011 tarihinde sona ereceğini, Dışişleri Bakanlığı'nda yeni görevine başlayacağını anlatırken, "Ukrayna'da görev yaptığım 2 yıl boyunca, bu komşu ülkeyle ikili ilişkilerimiz her alanda hızlı bir gelişme göstermiştir. Bu gelişmenin en somut göstergesi Sayın Başbakanımızın 24-25 Ocak 2011 tarihlerindeki Ukrayna ziyareti sırasında Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey'in (YDSK) teşkil edilmesine dair mutabakata varılması ve ikili ilişkilerimizin dostluk ve komşuluk boyutundan stratejik ortaklık düzeyine yükseltilmesi olmuştur" dedi.

YDSK'nın ilk toplantısının önümüzdeki birkaç ay içerisinde Başbakan Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç eş başkanlığında Türkiye'de yapılmasının öngörüldüğünü belirten Meriç, "Ukrayna ile yakın zamanda Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin resmen başlatılması ve Vize Muafiyeti Anlaşması müzakerelerinin sonuçlandırılması hedeflenmektedir. Bu gelişmeler neticesinde iki ülke arasında üst düzey ziyaretlerin daha da artması beklenmektedir" dedi.

Görev süresi boyunca gördüğü destekten dolayı Ukrayna'daki Türk toplumuna teşekkür eden Büyükelçi, "Ukrayna'da yaşayan Türk toplumunun bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine olan inancım tamdır" diye devam etti.

Yayımlanan Büyükelçiler Kararnamesi'ne göre, New York Başkonsolosu Mehmet Samsar Kiev'e Büyükelçi olarak atandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kiev Büyükelçisi Meriç'ten Veda Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement