Kıbrıs Rum Kesimi'nde İhtiyaç Duyulan Kredi 10 Milyar Euroyu Aştı - Son Dakika
Dünya

Kıbrıs Rum Kesimi'nde İhtiyaç Duyulan Kredi 10 Milyar Euroyu Aştı

Kıbrıs Rum Kesimi\'nde İhtiyaç Duyulan Kredi 10 Milyar Euroyu Aştı

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde bankaların borçlarının sürdürülebilir hale gelmesi için ihtiyaç duyulan kredi miktarı 10 milyar 300 milyon euro olurken, bu miktarın önceki hesaplamalara göre daha yüksek olduğu bildirildi.

12.12.2012 14:43

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde bankaların borçlarının sürdürülebilir hale gelmesi için ihtiyaç duyulan kredi miktarı 10 milyar 300 milyon euro olurken, bu miktarın önceki hesaplamalara göre daha yüksek olduğu bildirildi.

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayınlanan Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs'taki bankaların durumunu değerlendiren Pimco kuruluşunun verilerinin Troyka, Güney Kıbrıs ve Pimco arasında beş gün süren müzakereler sonucunda dün kesinleştirildiğini, ilk başta 9,5 milyar olarak öngörülen rakamın 800 milyon euro daha arttırılmasının Rum hükümetini memnun etmediğini yazdı. Gazete, Troyka'nın incelenmeyen kooperatif kuruluşlarının ihtiyaçlarını da göz önüne alarak gerek duyulacak kredi miktarını arttırdığını belirtirken, Rum Maliye Bakanı Vasos Şarlis'in yarın yapılacak Eurogroup toplantısında bu rakamı baz alarak müzakere edeceğini vurguladı. Gazete ayrıca, Pimco'nun nihai raporunun henüz tamamlanmamasından ötürü yarınki Eurogroup toplantısında kesin karar alınmasının beklenmediğini, memorandum kararının 21 Ocak 2013 tarihli toplantıda alınacağını belirtti.

AB İLE IMF ARASINDA ANLAŞMAZLIK

Politis gazetesi ise, Güney Kıbrıs'ın borcunun sürdürülebilirliği konusunda Eurozone ülkeleri ile Uluslararası Para Fonu (IMF) arasında görüş ayrılığının sürdüğünü, bu yüzden AB ülkelerinin zaman kazanmaya çalışarak Güney Kıbrıs'ın borçlarına ilişkin kararın 2013'e bırakılması yönünde hareket ettiklerini yazdı.

Gazete, IMF'nin Rum bankalarının Avrupa İstikrar Mekanizması tarafından doğrudan yeniden sermayelendirilmesinin gerçekleştirilmesini istediğini, böylelikle İtalya ve İspanya'daki bankalara da aynı uygulamanın yapılmasının yolunun açılmasını hedeflediğini belirtti. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kıbrıs Rum Kesimi'nde İhtiyaç Duyulan Kredi 10 Milyar Euroyu Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement