Kıbrıs Rum Kesimi'nde Doğalgaz Doğrulama Sondajı İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Dünya

Kıbrıs Rum Kesimi'nde Doğalgaz Doğrulama Sondajı İçin Geri Sayım Başladı

Kıbrıs Rum Kesimi\'nde Doğalgaz Doğrulama Sondajı İçin Geri Sayım Başladı

Kıbrıs Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis, "Afrodit" olarak bilinen 12'inci parseldeki doğrulama sondajının, platform parsele taşınır taşınmaz, bir diğer ifadeyle haziran ayında başlayacağını söyledi.

27.04.2013 15:56

Kıbrıs Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis, "Afrodit" olarak bilinen 12'inci parseldeki doğrulama sondajının, platform parsele taşınır taşınmaz, bir diğer ifadeyle haziran ayında başlayacağını söyledi.

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayınlanan gazetelerden Fileleftheros'a göre, haziran ayında başlayacak doğrulama sondajının ekim ayına kadar tamamlanmasının beklendiğini söyleyen Lakkotripis, doğrulama sondajı yapılması ve doğalgaz yatağındaki miktarları, yatağın kalitesini ve bundan tahsil edilebilecek miktarları bilmelerinin akabinde, doğalgaz yatağının ticaretinin yapılabileceğinin ilan edilmesi prosedürünün gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.

Lakkotripis, doğrulama sondajı ve tespit edilmiş rezervlerin akabinde, Afrodit'ten elde edecekleri doğal gaz miktarlarını en akılcı şekilde satmak için, piyasalara girebileceklerini dile getirdi.

Güney Kıbrıs'ın, kendi doğalgazını temin etmesine değin, elektrik üretimi amaçlı olarak temin edeceği ve ara çözüm olarak da addedilen doğalgaz konusunun çok da karlı olmadığının kendisine sorulması üzerine ise Lakkotripis, şirketlerin sunduğu önerilerle ilgili dosyanın Rum Devlet Doğal Gaz Şirketi'nde

(DEFA) bulunduğunu ifade etti.

Dosyaların kısa zaman önce gerçekleşen olaylardan ötürü henüz açılmadığını dile getiren Lakkotripis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'i bilgilendirmesinin akabinde, önümüzdeki hafta kararların alınacağını ifade etti.

DEFA'ya yeni müdür atanması konusuna da değinen Lakkotripis, bunun 8 Mayıs'ta toplanacak olan Rum Bakanlar Kurulu kararıyla gerçekleşeceğini kaydetti.

Rum kesiminin kendi doğalgazından ne zaman yararlanabileceğine dair bir soruya ise Rum Bakan, ülke içindeki kullanımları için ara çözümün sonuçlarını görmeyi beklediklerini ve buna eş zamanlı olarak bazı başka seçeneklere de bakmakta olduklarını sözlerine ekledi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kıbrıs Rum Kesimi'nde Doğalgaz Doğrulama Sondajı İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement