Kaddafi'yi deviren silahlar Suriye'ye taşınıyor - Son Dakika
Dünya

Kaddafi'yi deviren silahlar Suriye'ye taşınıyor

Kaddafi\'yi deviren silahlar Suriye\'ye taşınıyor

Libya'da Kaddafi'yi deviren silahlar Suriyeli isyancılara götürülüyor.

22.06.2013 17:13  Güncelleme: 17:17

2011 yılında Libya Lideri Muammer Kaddafi'yi deviren silahlar, Katar emirliğine ait kargo uçakları ve gemilerle nakledildi. Bunlardan biri de, Şubat 2013'te gerçekleştirildi. Hatta Türk istihbaratı tarafından bir kargo uçağında silah bulunduğu gerekçesiyle Ankara'ya indirilmiş ve aranmıştı.

KADDAFİ'Yİ DEVİREN SİLAHLAR ÖSO'YA

New york Times'ın haberine göre; Kaddafi zamanından stoklarda kalan eski silahlar ve onu devirmek için kullanılan silahlar, Özgür Suriye ordusunun, Beşer Esed'e karşı elini güçlendirecek. Silahların Suriye'ye taşınmasını katarlılar finanse ediyor.

GÜVENLİĞİ CIA SAĞLAYACAK

Fakat Amerikalılar bu taşıma işleminden kaygı duyuyorlar. Bunun sebebi taşınmakta olan silahların radikal İslamcı terör gruplarının ve El Kaide'nin eline geçmesi. Bu sebeple ABD'li yetkililer silahların nakledilmesi sırasındaki güvenliği CIA'in sağlayacağını söyledi.

RUSLAR ÜZGÜN

Ruslar ise üzgün. Çünkü taşınan silahların önemli bir bölümü de, Rusya'nın, bir zamanlar müttefiği olan Kaddafi'ye verdiği silahlar. O silahlar şimdi bir başka Rus müttefiği olan Esed'e karşı kullanılacak.

Libyalı diplomat Fevzi Bukatef ise bu işlemin bir yıldan fazladır devam ettiğini fakat bu olayın Libya hükumetiyle bir alakası olmadığını söyledi. Nakliyatta Libyalı milislerin rol aldığını söyledi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Kaddafi'yi deviren silahlar Suriye'ye taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement