AA Muhabirleri Paris'teki Vahşeti Anlattı: Avrupa Böylesini Yaşamadı - Son Dakika
Dünya

AA Muhabirleri Paris'teki Vahşeti Anlattı: Avrupa Böylesini Yaşamadı

Fransa'nın başkenti Paris'i sarsan saldırıları haberleştirmek için sokaklarda olan AA muhabirleri, gördüklerini "savaş alanına" benzetti.

14.11.2015 04:39  Güncelleme: 08:35

Fransa'nın başkenti Paris'i sarsan saldırıları haberleştirmek için sokaklarda olan AA muhabirleri, gördüklerini "savaş alanına" benzetti.

GÖRDÜKLERİ KARŞISINDA ŞOKE OLDULAR

AA muhabirleri Hajer M'tiri ve Esma Arslan, önce patlama sesi duyulduğuna dair haber aldıklarını ancak devamında peşi sıra birçok yerde saldırılar gerçekleştiğini öğrendiklerini anlattı. Bunun üzerine saldırılardan birinin meydana geldiği kafeye gitmek için derhal harekete geçen muhabirler gördükleri karşısında şoke olduklarını söyledi.

"POLİS ÇOK GERGİNDİ VE SİLAHLA KARŞILIK VERMEYE HAZIR BEKLİYORDU"

AA'nın İngilizce servisi muhabirlerinden Hajer M'tiri, taksiyle gittikleri yol boyunca yaşanan olağanüstü durumu gözlemlediğini, polis araçlarının, ambulansların sirenleri çalarak hızlı bir şekilde yol almaya çalıştığını aktardı. Kafeye yakın bir meydana vardıklarında polisin yolları kestiği aktaran M'tiri'ye göre, polisler çok gergindi ve silahla karşılık vermeye hazır halde bekliyordu.

OLAY YERİNE KİMSE YAKLAŞTIRILMADI

Saldırı yerine gitmek için basın kartlarını gösteren her iki muhabir, sürekli olarak, "Yaklaşmayın, yaklaşmayın" diyen polisler tarafından durduruldu. Kimseyi olay yerine yaklaştırmayan polis, etrafta bulunanların da dağılması için anonslarını tekrarlarken, aynı anda başka saldırıların olduğuna dair haberlerin duyulması ve ölü sayısına ilişkin bilgilerin sürekli güncellenmesiyle halktaki panik arttı.

"TAM BİR SAVAŞ ALANIYDI"

"Gördüklerim ve yaşananlar karşısında şoke oldum ve dondum. Tam bir savaş alanıydı" diyen M'tiri ve Arslan, bir kafeye bir süre "sığınmak" zorunda kaldı.



Sene başında yaşanan Charlie Hebdo dergisi saldırısı sırasında da Paris'te bulunan her iki muhabir, durumun çok daha farklı olduğunu gözlemediklerini ifade etti.

Müslümanlara dönük nefret saldırılarının yaşanabileceğini söyleyen muhabirlerden Hajer M'tiri, izlenimleri telefonda anlatırken bile başörtülü olması nedeniyle sözlü olarak ırkçı saldırıya maruz kaldı.



"AVRUPA BÖYLESİNİ YAŞAMADI"

AA'nın Türkçe servisi muhabirlerinde Esma Arslan da çok büyük bir travma yaşandığını ve Fransız halkının bunu atlatmasının zor olduğuna vurgu yaptı.



"Charlie Hebdo saldırısı gibi değil" diyen Arslan'a göre de ölü sayısının daha da artması ile travmanın boyutu da büyür. İnsanların panik halinde bir yerlere saklanmaya çalıştığına şahit olduğunu ifade eden Arslan, "Bu Avrupa için normal değil, böylesini yaşamadılar" diye konuştu.











AA Muhabirleri Paris\'teki Vahşeti Anlattı: Avrupa Böylesini Yaşamadı
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya AA Muhabirleri Paris'teki Vahşeti Anlattı: Avrupa Böylesini Yaşamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • alya: yuhh ya insanlar ölüyor yapılan yorumlara bak ne kadarda zevk alıyorsunuz kana susamıssnz resmen. insan olamazsınız siz bi de müslüman olacaksınız söz de müslüman yazık... 0 2 Yanıtla
  • ankara: gülme komşuna gelir başına doğru. bana dokunmayan yılan bin yaşasın. yanlış atalarımız hiç bir zaman hiç bir sözü boşa söylememiş. 2 0 Yanıtla
  • 1...: bu işler sırayla... 0 0 Yanıtla
  • kım: orta dogudakı ınsanların hallerını bırde sız dusunun 0 0 Yanıtla
  • JÖHAFETMEZ: Türkiye yi demokrasi ve özgürlükle linç etmeye çalışan Fransa daha geçen gün kırmızı bültenle aranan zübeyi aydara meclisinde konuşma yaptırmıştır pkk ile yıllardır kol kola olurken terörün onlara ugruycagını düşündülermi şimdi acaba Pariste hendek roket eyp isterlermi bendeki fikir Fransanın daha fazla demokrasiye özgürlüge sahip çıkması .......... 0 0 Yanıtla
  • ahmet yar: SİZİN REKLAMINIZIN ALLAH BELASINI VERSİN YETERRRR YAAA YETERRRRR HABER Mİ İZLEYECEK HASAN ABİNİZİN REKLAMINIMIIIIIIIII 0 0 Yanıtla
  • Hunbeyi: alya hanim turkiyede yada musluman ulkelrde veya afrikada batının kurdugu buyuttugü teror orgutlerinin katlettikleri insan degilmi birakin bu humanizmi insanligi herkes ektigini bicecek 0 0 Yanıtla
  • haskürt: alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. (RTE) diyor ki taraf olmazsan bertaraf olursun 0 0 Yanıtla

Advertisement