
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Hint Okyanusu'nda İran'a ait bir savaş gemisinin ABD denizaltısı tarafından torpido ile batırıldığını açıkladı. İran donanmasına ait Moudge sınıfı fırkateynin İran kıyılarından yaklaşık 2 bin 750 kilometre uzaklıkta vurulduğu bildirildi.
Saldırının ardından yaklaşık 180 kişilik mürettebatı bulunan geminin batması sonucu 80 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Olayın ardından bölgede arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

ABD Savunma Bakanı Hegseth, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada bir Amerikan denizaltısının İran savaş gemisini torpido ile vurduğunu belirterek, "Bir Amerikan denizaltısı, bir İran savaş gemisini Hint Okyanusu'nda güvende olduğunu düşündüğü sularda batırdı. Torpido ile vurulan savaş gemisi sessiz bir ölüme mahkum edildi. Bu, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana bir düşman gemisinin torpido ile batırıldığı ilk olay" ifadelerini kullandı.

Savaş gemisinin Hint Okyanusu'nda vurulmasının ardından sosyal medyada Hindistan'a yönelik sert eleştiriler gündeme geldi. Bazı kullanıcılar Hindistan'ı "ihanet ülkesi" olarak nitelendirirken, konu uluslararası kamuoyunda tartışma yarattı.
Son Dakika › Dünya › Savaş devam ederken dünya bu ihaneti konuşuyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (7)