İstanbul Film Festivali'nden Lone Scherfig Geçti - Son Dakika
Dünya

İstanbul Film Festivali'nden Lone Scherfig Geçti

İstanbul Film Festivali\'nden Lone Scherfig Geçti

Tartışmalarla geçen İstanbul Film Festivali bu yıl Avrupa'nın en bilinen kadın yönetmenlerinden Danimarkalı Lone Scherfig'i ağıladı.

01.05.2015 17:27

Tartışmalarla geçen İstanbul Film Festivali bu yıl Avrupa'nın en bilinen kadın yönetmenlerinden Danimarkalı Lone Scherfig'i ağıladı.

Lars Von Trier'in Dogma 95 akımı içinde yer alan ve Oscar'a aday gösterilen "Aşk Dersi" filmi gibi yapımlara imza atan Scherfig, sinemanın en riskli, beğenilmesi en güç olan uyarlamalarda başarısıyla ön plana çıkıyor.

Scherfig, Aşk Dersi filminde dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olarak gösterilen Oxford'a hazırlanan 16 yaşındaki bir genç kızın kendinden yaşça büyük bir adamla tanışması ve devamındaki gelişmeleri beyaz perdeye aktarmıştı.

Ünlü yönetmen İstanbul'da euronews'a başarısının unsurlarından oyuncularla ilişkilerini anlattı:

"Benim tiyatro yönetmeni bir kız kardeşim var. O bana bazı hileleri anlattı. Yönetmenlik onların ne olduğunu ne bildiklerini bilmektir. Bazen onları yalnız bırakmaktır. Çünkü onlar sorumluluk sahibi insanlar ve onlarda çok iyi yorumda bulunmak istiyorlar. Yani ben yüzlercecesiyle ve yüzlerce aktörle çalıştım.

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 0 1 Mayıs 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya İstanbul Film Festivali'nden Lone Scherfig Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement