Netanyahu: İsrail Ateş Altında Müzakere Etmeyecek - Son Dakika
Dünya

Netanyahu: İsrail Ateş Altında Müzakere Etmeyecek

Netanyahu: İsrail Ateş Altında Müzakere Etmeyecek

İsrail Başbakanı Netanyahu, "İsrail, mevcut gerçeği değiştirip vatandaşlarına sükunet getirene kadar harekete geçmeye devam edecektir." dedi.

10.08.2014 13:25  Güncelleme: 14:23

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Koruyucu Hat operasyonu devam ediyor. İsrail çatışma altında müzakere etmeyecek." dedi.

"OPERASYON AMACINA ULAŞANA DEK DEVAM"

Tel Aviv'de Savunma Bakanlığı binsında yapılan bakanlar kurulu toplantısı öncesinde konuşan Netanyahu, "Operasyon amacına ulaşana kadar devam edecek. Ben başından beri operasyonun zaman alabileceğini ve sabır gerektiğini söylemiştim. İsrail ateş altında müzakere etmeyecek, mevcut gerçeği değiştirip ve vatandaşlarına sükunet getirene kadar harekete geçmeye devam edecektir" diye konuştu.

"DURMAK YOK"

Netanyahu, açıklamasını, "İşimiz sonlanana kadar kararlı, birlik ve beraberlik içinde durmaya devam edeceğiz." ifadeleriyle tamamladı.

FİLİSTİN: İSRAİL'İN ÖN ŞART DAYATMASINI KABUL ETMİYORUZ

Fetih Hareketi'nin üst düzey yetkililerinden ve kalıcı ateşkes görüşmelerini yürüten Filistin Heyetinin Başkanı Azzam el-Ahmed, İsrail tarafının müzakerelere dönmek için ön şart dayatmasını kabul etmeyeceklerini belirtti.

Ahmed, Kahire'de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Eğer İsrail heyetinin Kahire'ye (müzakerelere) dönmek için ön şart dayattığını teyit edersek, müzakerelere devam etmek için sunulan hiçbir şartı kabul etmeyeceğiz." dedi.

İsrail heyetini, "taleplerini dile getirmek" için Kahire'ye çağıran Ahmed, İsrail tarafının hiçbir ön şart dayatma hakkının olmadığını ifade etti.

Ahmed, İsrail heyetinin Kahire'ye gelmeyeceğinin kesinleşmesi durumunda kendilerinin de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve yetkililerle istişare için Filistin'e döneceğini kaydetti.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan, 17 Temmuz'da da karadan saldırılara başlamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Netanyahu: İsrail Ateş Altında Müzakere Etmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • gara yüksel: ALLAH ın vermiş olduğu imkanları ALLAH yolunda kullanmamaya özen gösterip ALLAHDAN dua ile imdat isteyen müslümanlara bende dahiiil yuh 4 1 Yanıtla
  • hasan hay: yahudiler bu gücü nerden alıyor toplasan üç beş iş adamındanmı israilin güç aldıgı çekirdek nokta neresi bunu islam alemi neden bilmiyor** nasıl yok edilmeli. 2 1 Yanıtla

Advertisement