İsrail, Hamas'ın iki üst düzey askeri yetkilisini öldürdü - Son Dakika
Dünya

İsrail, Hamas'ın iki üst düzey askeri yetkilisini öldürdü

İsrail, Hamas\'ın iki üst düzey askeri yetkilisini öldürdü

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Hamas'ın hava gücü komutanı İsam Ebu Rukbe ve Gazze Şehri Tugayının deniz güçleri komutanı Ratib Ebu Suheyban'ı öldürdüğünü duyurdu. İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarını artırırken, Gazze'deki iletişim hizmetleri tamamen kesildi ve Şifa Hastanesi hedef gösterildi. Çatışmalarda binlerce kişi öldü ve yaralandı.

28.10.2023 11:57  Güncelleme: 12:00

İtalya, Orta Doğu'da çatışmadan etkilenen halk için insani yardıma hazır olduğunu ayrıca muhtemel bir tahliye ve acil insani yardım için bir amfibi gemisini bölgeye gönderdiğini bildirdi.

İtalya Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İtalya, Orta Doğu'da devam eden çatışmalardan etkilenen halka insani yardım sağlamaya hazır." ifadesi kullanıldı.

İtalya Deniz Kuvvetlerine ait bir karakol gemisinin önceden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) sevk edildiği ve İsrail- Gazze açıklarına ulaşmak üzere konumlandırıldığı belirtilen açıklamada, ayrıca İtalyan Hava Kuvvetleri unsurlarının, Birleşmiş Milletler'in (BM) Brindisi'de bulunan lojistik üssündeki insani malzemeleri GKRY'e taşımaya hazır olduğu da kaydedildi.

Açıklamada, "İtalya Deniz Kuvvetlerine ait iki çok amaçlı fırkateyn halihazırda bölgede bulunuyor ve bir amfibi gemisi de olası tahliyeler ve acil ihtiyaç malzemelerini nakletmek üzere bölgeye ulaşıyor. Söz konusu faaliyetler, Savunma Bakanı tarafından doğrudan izleniyor." ifadeleri yer aldı.

Diğer yandan, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, bölgedeki gelişmelerle ilgili Mısır, Ürdün ve Lübnan'daki büyükelçileri ile Kudüs'teki başkonsoloslarıyla durum değerlendirmesi yaptığını belirterek, "Gazze Şeridi'ndeki ve bölgedeki İtalyanların durumu kontrol altında. İtalyan hükümetinin barıştan yana çalışmaları devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Tajani, İtalyan basınına yaptığı açıklamada da Gazze'de 14 İtalyan'ın bulunduğunu, bu kişilerin riskli yerlerde olmadıklarını söyledi.

Gazze'de son durum

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri tamamen kesildi.

İsrail ordusu, hava saldırılarını artırdığını ve kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 310'u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı kaydedildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 3 bin 195'i çocuk, 1863'ü kadın olmak üzere 7 bin 703'e çıktığını, 19 bin 743 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 111 Filistinlinin öldüğü, 1900'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 25 gazeteci öldü.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 46 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi'nden 6, Hamas'tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İsrail, Hamas'ın iki üst düzey askeri yetkilisini öldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement