İsrail, Çin'den Seslendi - Son Dakika
Dünya

İsrail, Çin'den Seslendi

İsrail, Çin\'den Seslendi

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İran'a karşı Çin'den de destek arıyor.

16.03.2012 13:10  Güncelleme: 19:09

İran ile İsrail arasında gün geçtikçe gerilen ilişkilerle ilgili İsrail'den bir açıklama daha geldi. Çin'e ekonomik ve siyasi sebeplerle bir seyahat düzenleyen İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İran'ı dünya barışının en ciddi tehlikesi olarak gösterdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İran'ın dünya barışı ve istikrarına en ciddi tehlike olduğunu söyledi.

Çin'e ziyarette bulunan Lieberman, Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Şi Cingpin ve Dışişleri Bakanı Yang Cieçi ile görüşmelerde bulundu.

Lieberman, müzakereler ve yaptırımların, İran'ın nükleer amaçlarıyla ilgili endişeleri giderebileceğini umduğunu ifade etti. Ancak İsrail'in bu türden çabaların başarısız olması halinde kendini savunma hakkını saklı tuttuğunu ve İran'a karşı hiçbir seçeneği göz ardı etmediğini kaydetti.

ÇİN DE MÜZAKEREYE SAVUNUYOR

İsrail Dışişleri Bakanı, kendi görüşlerini belirttikten sonra Çin'in, bu türden diplomatik çabalarda önemli bir aktör olduğunu da belirtti.

Lieberman, görüşmelerinin ayrıntılarıyla ilgili bilgi vermezken Çin'in, İran'a karşı tutumunun tatminkâr olup olmadığı konusunda ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Çin, İran'a Birleşmiş Milletler (BM) nükleer uzmanlarıyla işbirliği yapması çağrısında bulunurken yaptırımları değil müzakere yolunu savunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İsrail, Çin'den Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement