İsrail: Anlaşma Konusunda Top Türkiye'de - Son Dakika
Dünya

İsrail: Anlaşma Konusunda Top Türkiye'de

İsrail: Anlaşma Konusunda Top Türkiye\'de

Jerusalem Post gazetesi, Mavi Marmara baskını ilişkin tazminat anlaşmasıyla ilgili "İsrailli kaynaklar, top Türkiye'de diyorlar" diye yazdı.

29.04.2014 13:48  Güncelleme: 15:02

İsrailli diplomatların Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, dokuz Türk'ün ölümüne yol açan, Mavi Marmara baskınına ilişkin tazminat anlaşmasını onaylamaktan kaçındığı yönündeki haberleri sorguladıkları belirtilirken "top Türkiye'de" deniliyor.

"TOP TÜRKİYE'DE"

Jerusalem Post gazetesine göre, İsrailli diplomatlar, Başbakanı Netanyahu'nun iki aydır tazminat anlaşmasını onaylamadığı yönündeki Türkiye kaynaklı haberleri sorguluyor. Gazete, "İsrailli kaynaklar, top Türkiye'de diyorlar" diye yazıyor.

"İSRAİL İÇİN HÜKÜMET ONAYI YETERLİ, ANKARA'DA YASAL DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR"

Gazetede söz konusu kaynakların anlaşmanın gerçekleşmesi için İsrail tarafında sadece hükümetin onayı gerekirken Ankara'da ise yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulacağı savunularak anlaşmanın İsrail Silahlı Kuvvetleri komutanları ve subayları hakkında halen devam eden hukuki işlemlere "son verilmesini" de içereceği öne sürülüyor.

"SÜREÇ NETANYAHU'NUN ÖZRÜYLE BAŞLADI"

İsrailli ile Türk diplomatlarının son yılda dört defa buluşarak ilişkilerin normalleşmesi sürecini tamamlayacak bir anlaşmada çalıştıklarını anlatan JPost, bu sürecin geçen yılda İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Türkiye'den özür dilemesiyle başladığını anımsatıyor.

ERDOĞAN: GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, toplantının sona ermesinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin ABD'li gazeteci Charlie Rose'a verdiği röportajda İsrail ile ilgili açıklamaları hatırlatması ve büyükelçilerin atanması konusunu sorması üzerine Başbakan Erdoğan, “Görüşmeler devam ediyor. Görüşmeler nihayete ersin, ondan sonra” dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya İsrail: Anlaşma Konusunda Top Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Ggv: 1 milyona tank al 4 milyona modernize et, nerde bunun sorumlusu... Heron larin parasini geri ödesinler ilk önce hatta, mahsus düsürüldükleri icin bi okadar da ceza.. 15 2 Yanıtla
  • Ggv: Istemioz israille iyi iliskileri, cikarin su zamaninda ve simdi hen israile hizmet eden, devlet birliklerini meydana. 10 0 Yanıtla

Advertisement