İran'da polisi öldürmekle suçlanan bir kişi idam edildi - Son Dakika
Dünya

İran'da polisi öldürmekle suçlanan bir kişi idam edildi

İran\'da polisi öldürmekle suçlanan bir kişi idam edildi

İran'da bir polisi öldürmek suçlamasıyla yargılandığı mahkeme tarafından ölüm cezasına çarptırılan kişi idam edildi. İnfaz cinayetin gerçekleştiği karakolda yapıldı. Olayın ardından güvenlik güçlerine silah kullanma konusunda daha fazla esneklik sağlayan bir düzenleme geçtiğimiz ay mecliste kabul edilmişti.

23.07.2022 15:22  Güncelleme: 16:39

İran devlet televizyonuna göre, Fars eyaleti Başsavcısı Kazım Musevi, şubat ayında Ali Ekber Rencber adlı bir polis memurunu öldüren ve diğer bir polisi de yaralayan bir kişi hakkında verilen infaz kararının uygulandığını duyurdu.

Musevi, infazın cinayetin gerçekleştiği Bidzerd Karakolu'nda yapıldığını belirtti.

PALALARLA SALDIRMIŞLARDI

Fars eyaletine bağlı Şiraz kentinin Bidzerd kasabasında şubat ayında güvenlik güçleri, "haydutlar" olarak nitelendirilen bir grup tarafından palalarla saldırıya uğramıştı. Karakolda görevli polis memuru Albay Rencber, saldırı sonucunda aldığı darbeler nedeniyle hayatını kaybetmiş, bir polis de yaralanmıştı.

POLİS SİLAH KULLANMAKTAN KAÇINMIŞTI

Saldırıya uğrayan polislerin olay sırasında mevcut düzenlemeler nedeniyle silah kullanmaktan kaçındığı belirtilmişti. Olayın ardından güvenlik güçlerine silah kullanma konusunda daha fazla esneklik sağlayan bir düzenleme 13 Haziran'da Meclis'te kabul edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İran'da polisi öldürmekle suçlanan bir kişi idam edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement