İran Cumhurbaşkanı Reisi, Suudi Arabistan'a, ''Filistin'i sırtından bıçaklama'' suçlaması yöneltti - Son Dakika
Dünya

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Suudi Arabistan'a, ''Filistin'i sırtından bıçaklama'' suçlaması yöneltti

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ABD'nin Fox televizyonuna verdiği röportajda, İsrail ile normalleşme görüşmelerinde ''her gün biraz daha fazla sona yaklaştıklarını'' ifade etmesine İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'den tepki geldi. Reisi yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'a, ''Filistin'i sırtından bıçaklama'' suçlamasında bulundu.

23.09.2023 16:33  Güncelleme: 16:42

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ABD'nin New York kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda katıldığı bir basın toplantısında, İsrail ile ilişkilerini normalleştiren Suudi Arabistan'ı, Filistin'i sırtından bıçaklamakla suçladı.

"FİLİSTİN DİRENİŞİNE BIÇAK SAPLANMIŞ OLUR"

İran lideri Reisi, New York'taki BM Genel Kurulu'na katıldığı bir basın toplantısında, "Bölge ülkeleriyle Siyonist rejim arasında ilişki kurma girişimi, eğer amacı Siyonist rejime güvenlik getirmekse, kesinlikle böyle bir güvenlik getirmeyecektir." diyerek, "Filistin halkının ve Filistin direnişinin sırtına bir bıçak saplanması olacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'den Suudi Arabistan'a suçlama: Filistin'i sırtından bıçakladılar

SUUDİ VELİAHT PRENS'TEN NORMALLEŞME AÇIKLAMASI

Öte yandan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Her gün daha da yaklaşıyoruz" diyerek İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda açıklamalarda bulunmuştu. Selman söz konusu normalleşme hamlelerini, Filistin sorununun çözümünde "çok önemli" olduğunu ifade etmişti.

BÖLGEDEKİ NORMALLEŞME ADIMLARI

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda 2020 yılından itibaren bazı Arap ülkeleri ile İsrail arasında "Abraham Anlaşmaları"yla normalleşme sürecine girilmişti.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Suudi Arabistan\'a, \'\'Filistin\'i sırtından bıçaklama\'\' suçlaması yöneltti

Son Dakika Dünya İran Cumhurbaşkanı Reisi, Suudi Arabistan'a, ''Filistin'i sırtından bıçaklama'' suçlaması yöneltti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement