Hindistan'da Kömür Tozları Turizm Cennetini Havasız Bırakıyor - Son Dakika
Dünya

Hindistan'da Kömür Tozları Turizm Cennetini Havasız Bırakıyor

Hindistan\'da Kömür Tozları Turizm Cennetini Havasız Bırakıyor

– Hindistan'da bir limanda gerçekleşen kömür yüklemeleri ve bölgeye sevkiyatı yüzünden, turizm cenneti olarak bilinen Goa kentinin tamamına yayılan kömür tozları insan sağlığına ve çevreye ciddi hasarlar veriyor.

26.10.2017 11:18

– Hindistan'da bir limanda gerçekleşen kömür yüklemeleri ve bölgeye sevkiyatı yüzünden, turizm cenneti olarak bilinen Goa kentinin tamamına yayılan kömür tozları insan sağlığına ve çevreye ciddi hasarlar veriyor.

Hindistan'ın her yıl 25 milyon ton kömür yüklemesi yapılan Mormugao Limanı'nda 2030 itibariyle 51.6 milyon ton kömür yükleme ve boşlatması olacak. Bu miktarda kömürün gökyüzüne yükselen 3 km'lik bir yığın oluşturabileceği belirtiliyor.

Bölgede ciddi sağlık sorunlarına ve çevresel zarara yol açan kömür yüklemelerinin Jindal, Adani ve Vedanta Mormugao Limanı'ndan kömür sevkiyatı yapan en büyük üç şirket. Goa kentindeki köylerde halk "şeytan tozunun" (kömür parçacıkları) havayı nasıl değiştirdiğinden söz ediyor. Tüm evlerin ve araçların kömür tozuyla kaplandığından şikayetçi yerel halk ölümcül bir hava soluyor, bölgenin eko sistemi ciddi zarar alıyor.

Indian Express tarafından yapılan araştırmada üç ana rotada – karayolu, demiryolu ve nehir – sevkedilen kömürler kentin ekolojik kalbinde büyük zarara neden oluyor. Resmi verilere göre bölgedeki üç ana rotada her gün toplam 32 bin 400 ton kömür nakliyatı gerçekleşiyor. (Fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Hindistan'da Kömür Tozları Turizm Cennetini Havasız Bırakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement