Hamas'ın rehinesi serbest bırakılan kadın: Cehennemi yaşadım - Son Dakika
Dünya
BBC

Hamas'ın rehinesi serbest bırakılan kadın: Cehennemi yaşadım

Hamas\'ın rehinesi serbest bırakılan kadın: Cehennemi yaşadım

Hamas'ın 7 Ekim'de rehin aldığı Yocheved Lifshitz, serbest bırakıldıktan sonra yaşadıklarını anlattı. Lifshitz, Hamas'ın kendisine iyi davrandığını söyleyerek, kaçırıldıkları süre boyunca iyi bakıldıklarını belirtti. Ancak eşi hala rehin tutulan Lifshitz, cehennem gibi bir deneyim yaşadığını ifade etti.

24.10.2023 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas'ın 7 Ekim'de rehin aldığı onlarca rehineden biri olan ve dün akşam serbest bırakılan Yocheved Lifshitz, yaşadıklarını anlattı. Tedavi gördüğü Tel Aviv Hastanesi'nde gazetecilere konuşan Lifshitz, "Cehennemi yaşadım" dedi. Lifshitz, Hamas'ın kendisine ve diğer rehinelere iyi davrandığını da söyledi.

Tekerlekli sandalyede konuşan Lifshitz, çok sayıda silahlı kişinin İsrail'in güneyinde yaşadığı kibbutza güvenlik bariyerini aşarak girdiğini ve kendisi dahil birçok kişiyi kaçırdığını söyledi.

Lifshitz, sopayla dövüldüğünü ve motosiklete binmiş saldırganların kendisini Gazze'ye götürdüğünü anlattı.

Kilometrelerce tünellerde ilerlediklerini ve geceleri yine tünellerde uyuduklarını belirten Lifshitz, kendilerine iyi bakıldığını söyledi.

Lifshitz, "Yedikleri beyaz peyniri ve salatalığı bize de verdiler" dedi.

Lifshitz ayrıca 2-3 günde bir doktorun kendisini kontrol ettiğini, Hamas'ın tüm ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti.

Dün akşam serbest bırakılan Yocheved Lifshitz ve 79 yaşındaki Nurit Cooper, Gazze sınırı yakınlarındaki Nir Oz yerleşim biriminde yaşıyorlardı. Lifshitz'in 83 yaşındaki eşi Oded ve Cooper'ın 85 yaşındaki eşi Amiram ise hala Hamas tarafından rehin tutuluyor.

Lifshitz Uluslararası Kızılhaç Komitesi görevlilerine teslim edilirken bir Hamaslıyla el sıkışarak vedalaşmış ve İbranice'de "barış" anlamına gelen "şalom" demişti.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, 2 İsrailli kadının hem insani hem de kötü sağlık durumları nedeniyle serbest bırakılmasına karar verdiklerini açıklamıştı.

Ebu Ubeyde, esir aldıkları kişi sayısının 200-250 arasında olduğunu; bunların 200'ünün El-Kassam Tugayları'nın, geriye kalanların ise diğer Filistinli grupların elinde olduğunu söylemişti.

Hamas, 7 Ekim'deki saldırıları sonrası şu ana kadar rehin aldığı kişilerden dördünü serbest bıraktı.

Örgüt Cumartesi günü, Katar’ın arabuluculuğu sonrası, ABD vatandaşları Judith ve Natalie Raanan’ı serbest bıraktığını duyurmuştu.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Hamas'ın rehinesi serbest bırakılan kadın: Cehennemi yaşadım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement