Güney Kıbrıs Ruhani Lideri Hrisostomos: "Türkler Akıllarını Başlarına Almazlarsa Müzakereler Çöker" - Son Dakika
Dünya

Güney Kıbrıs Ruhani Lideri Hrisostomos: "Türkler Akıllarını Başlarına Almazlarsa Müzakereler Çöker"

Güney Kıbrıs Ruhani Lideri Hrisostomos: "Türkler Akıllarını Başlarına Almazlarsa Müzakereler Çöker"

Güney Kıbrıs’ın Ruhani Lideri konumunda olan Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos müzakerelerle ilgili tehditte bulunarak, “Hepimiz Türk Başbakan’ın, Cumhurbaşkanı’nın ve Dışişleri Bakanı’nın utanmadan iki devletten söz ettiğine şahit oluyoruz.

24.02.2014 13:31

Güney Kıbrıs'ın Ruhani Lideri konumunda olan Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos müzakerelerle ilgili tehditte bulunarak, "Hepimiz Türk Başbakan'ın, Cumhurbaşkanı'nın ve Dışişleri Bakanı'nın utanmadan iki devletten söz ettiğine şahit oluyoruz. Türkler akıllarını başlarına almazlarsa müzakereler çöker" tehdidinde bulundu.

Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan gazetelerden Alithia II. Hrisostomos'un hem Kıbrıslı Türklere hem de Rumlara mesajlar verdiği dünkü açıklamasından aldığı bu sözünü başlık yaptığı haberinde, "Müzakereler başlamalıydı ki Kıbrıslı Rumlarla gerçekten birlikte yaşamak istiyorlarsa Kıbrıslı Türklere bir şans daha verilsin" sözüne de vurgu yaptı. Gazeteye göre Rum Ortodoks Kilisesi'nin, Rum halkı adına olumsuz taahhütlerde bulunulmaması ve bu ülkede yaşayan son "Helenler" olmamaları için teyakkuzda olduğunu söyleyen II. Hrisostomos "Misyonumuzun farkındayız ve her zaman olduğu gibi bu ülkenin ve bu halkın iyiliği için görevimizi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

II. Hrisostomos açıklamasında ayrıca, "Müzakerelerin, gerçek bir federasyonda Kıbrıslı Rumlarla birlikte yaşamayı gerçekten istiyorlarsa Kıbrıslı Türklere bir şans daha verilmesi için başlaması gerekiyordu. Ancak müzakereler çok yakında bataklığa saplanacak çünkü Türkler ve Ankara net bir federasyondan söz etmedi, etmiyor, etmeyecek. Hepimiz Türk Başbakan'ın, Cumhurbaşkanı'nın ve Dışişleri Bakanı'nın utanmadan iki devletten söz ettiğine şahit oluyoruz. İki devlet federasyon değildir. Akıllarını başlarına almalarını diliyorum. Akıllarını başlarına almazlarsa, çözüme gideceğimizi zannetmesinler, müzakereler çöker. Kilise'nin tutumu budur" şeklinde konuştu. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Güney Kıbrıs Ruhani Lideri Hrisostomos: 'Türkler Akıllarını Başlarına Almazlarsa Müzakereler Çöker' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement