Gözlerini Açan İsa Heykeli Tartışma Yarattı - Son Dakika
Dünya

Gözlerini Açan İsa Heykeli Tartışma Yarattı

Meksika'daki bir kilisede bulunan İsa heykelinin gözlerini açtığı ürkütücü görüntüler tartışma başlattı.

10.08.2016 18:35  Güncelleme: 10:21

Meksika'daki bir kilisede bulunan İsa heykelinin gözlerini açtığı ürkütücü görüntüler tartışma başlattı. Ancak Meksika'da daha önce de benzer bir görüntünün kaydedilmesi, ortaya çıkan son videonun kurmaca olabileceği ihtimalini güçlendirdi.

ARAŞTIRMACILAR ARASINDA TARTIŞMA YARATTI

Meksika'nın Coahuila de Zaragoza eyaletindeki bir kilisede bulunan İsa heykelinin gözlerini açtığı görüntüler bazı inananlar tarafından 'mucize' olarak nitelendiriliyor. Görüntüler kilise mensupları ve olağanüstü olaylarla ilgilenen araştırmacılar arasında tartışma başlattı.

HEYKELİN CANLANMASI ŞEKLİNDE YORUMLANDI

Birçok insan İsa heykelinin gözlerini açmasını heykelin canlanması şeklinde yorumlarken diğerleri bunun sadece bir optik illüzyondan veya görüntülere özel efekt uygulanmasından kaynaklandığını belirtti. Bazıları ise bunun bir 'canlı heykel' olabileceğini ifade etti. Heykelin gözlerine zaman ayarlı bir mekanizma takılmış olabileceğini öne sürenler de oldu.

KISA SÜRE İÇİNDE İNTERNET SİTESİNDE YAYILDI

Geçtiğimiz Haziran ayında çekildiği iddia edilen görüntüler bu hafta bir internet sitesinde paylaşılınca kısa sürede yayıldı. Görüntülerin yayınlandığı internet sitesinin yetkilisi ve olağanüstü olaylar uzmanı Ivan Escamilla, görüntülerin özel efekt uzmanları, heykeltıraşlar, rahipler ve olağanüstü olaylarla ilgilenen araştırmacılar tarafından incelendiğini fakat görüntülerle oynandığı konusunda bir kanıta ulaşılamadığını iddia etti.

DİNİ OTORİTELER GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEYİ REDDETTİ

Escamilla'nın yaptığı açıklamalara rağmen bölgedeki dini otoriteler görüntüleri izlemeyi reddettiklerini belirtti. Meksika'da daha önce de benzer bir görüntünün kaydedilip sosyal medyada yayınlanması, ortaya çıkan son videonun kurmaca olabileceği ihtimalini güçlendirdi.

Gözlerini Açan İsa Heykeli Tartışma Yarattı

Son Dakika Dünya Gözlerini Açan İsa Heykeli Tartışma Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement