Gazprom, Finlandiya'ya doğal gaz sevkiyatını durdurdu - Son Dakika
Dünya

Gazprom, Finlandiya'ya doğal gaz sevkiyatını durdurdu

Rus Gazprom şirketi, doğalgaz ödemelerini rubleyle yapmayı reddeden Finlandiya'ya gaz akışının tamamen kesildiğini açıkladı. Gazprom Export, Finlandiya şirketi Gasum'un mevcut doğalgaz tedarik sözleşmesini mahkemeye taşıma kararı aldığını da belirtmişti.

21.05.2022 10:38  Güncelleme: 10:43

Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, Finlandiyalı doğal gaz şirketi Gasum'un, Rus gazı sevkiyatı için ruble cinsinden gerekli ödemeyi yapmadığı belirtildi.

1 Nisan'dan itibaren Rus gazı için ödemelerin rubleyle yapılması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, söz konusu ödeme yapılmadığı için Gasum ve Finlandiya'ya yönelik doğal gaz sevkiyatının bugün tümüyle durdurulduğu kaydedildi.

"ÖDEME ALMADIK" DEDİLER

Gazprom, geçen yıl Finlandiya'nın tükettiği doğal gazın yaklaşık yüzde 70'ini tedarik etmişti.

Finlandiya şirketi Gasum'dan dün yapılan açıklamada, doğal gazın bugün kesileceği ve şirketin söz konusu duruma hazırlıklı olduğu duyurulmuştu.

Rusya'nın en büyük elektrik üretim ve dağıtım şirketi Inter RAO da geçen hafta, ödeme alamadığı gerekçesiyle Finlandiya'ya artık elektrik sağlamayacağını açıklamıştı.

Gazprom, Finlandiya\'ya doğal gaz sevkiyatını durdurdu
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Gazprom, Finlandiya'ya doğal gaz sevkiyatını durdurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Caner kayalı: Dakika bir gol bir.Bu daha başlangıç.Yahu sen bir Kıta nın ucunda adeta Rusya'nın kuyruğu gibi bir toprak parçasında,bir dala tünemiş kuş gibi bir ülkecik sin.Kimin aklı ile kuyuya inmeye kalktın.?Senin kıta nın en büyük ülkesi ile kafayı bozmuş bir başka kıta nın adeta padişahı olmuş bir ülke.Amerika neresi,Rusya neresi.?Sizin aklınızı bulandıran yam yam bir ülke Amerika.Sanıyorsunuz ki kaşınıza gözünüze hayran ondan.Vah vah. Hiç olmaz ise bizim gibi yıllardır bunların zararını görenlere sor. 2 0 Yanıtla

Advertisement