Fransız Savaş Gemisi Hermione ABD'ye Yelken Açtı - Son Dakika
Dünya

Fransız Savaş Gemisi Hermione ABD'ye Yelken Açtı

Fransız Savaş Gemisi Hermione ABD\'ye Yelken Açtı

Fransa tarihinde önemli bir yere sahip olan Hermione savaş gemisi 1780 yılında General Marquis de Lafayette'i Fransa'dan Amerika kıtasına taşıdı.

22.04.2015 17:33

Fransa tarihinde önemli bir yere sahip olan Hermione savaş gemisi 1780 yılında General Marquis de Lafayette'i Fransa'dan Amerika kıtasına taşıdı. Britanya İmparatorluğu'na karşı ayaklananların safında yer alarak Amerikan Devrimi'nde büyük rol oynadı. Firkateynin bire bir kopyası ile şimdi o yolculuk iki asrı aşkın aradan sonra tekrar canlandırılıyor.

Geminin kaptanı Yann Cariou Hermione'yi anlattı:

"Kimse bu geminin tarihin en donanımlı ve karmaşık gemisi olduğunu inkar edemez. Bir yanda 18. yüzyılın teçhizatları diğer yanda yüksek performanslı bir savaş gemisi… Günümüzün yarış yatlarına eşdeğer fakat ağırlığı bin ton."

18. yüzyılda, geminin mürettebatı ortalama 200 erkekten oluşuyordu. Şimdi ise güvenlik nedenleriyle firkateyn 79 gönüllü denizci yelken açıyor. Her bir denizci zorlu bir eğitimden geçirildi.

Hermione'yi parça parça aslına uygun şekilde inşa etmek atam 17 yıl sürdü. Halbuki orijinal geminin yapımı sadece 11 ay almıştı. Halatlarıyla 25 kilometre uzunluğundaki g

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 22 Nisan 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Fransız Savaş Gemisi Hermione ABD'ye Yelken Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement