Fransız Başbakan Başörtüsünü Üniversitelerde Yasaklatmak İstiyor - Son Dakika
Dünya

Fransız Başbakan Başörtüsünü Üniversitelerde Yasaklatmak İstiyor

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Fransa'daki üniversitelerde başörtüsünün yasaklanması gerektiğini savundu.

13.04.2016 17:09  Güncelleme: 09:09

Liberation gazetesine açıklamalarda bulunan Fransa Başbakanı Manuel Valls, üniversitelerde başörtüsünün yasaklanmasına ilişkin bir yasanın gündeme gelip gelmeyeceği sorusu üzerine, "Bunu yapmak gerekir. Fakat anayasal kurallar bu yasağı uygulamayı zorlaştırıyor. Yüksek öğretimde laiklik kurallarının uygulanması konusunda acımasız olmak gerekir." ifadelerini kullandı.

TÜM SİYASİ KESİMLERDEN TEPKİ

Valls'in başörtüsüne ilişkin ifadeleri sonrası tüm siyasi kesimlerden tepkiler gelirken, bazı bakanlar da Valls'in görüşüne katılmadıklarını belirtti.

YÜKSEK ÖĞRETİMDEN SORUMLU BAKAN: ÜNİVERSİTELERDE BÖYLE BİR PROBLEM YOK

Yüksek öğretimden sorumlu bakan Thierry Mandon RTL radyosuna yaptığı açıklamada, "Üniversitede başörtüsü hakkında bir yasa çıkarmaya ihtiyaç yok. Benim gördüğüm ve rektörlerin paylaştığı kadarıyla üniversitelerde böyle bir problem yok. Başörtüsü Fransa toplumunda yasak değil." ifadelerini kullandı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI: ÜNİVERSİTELERE GİRMELERİNE ENGEL Mİ OLACAĞIZ?

BFM TV kanalına konuşan Milli Eğitim Bakanı Najat Vallaud-Belkacem ise üniversitelerde başörtüsü yasağını desteklemediğini belirterek, "Üniversitelerde çok sayıda yabancı öğrenci var. Onların üniversiteye girmelerine kültürlerinde bulunan giyinme biçimlerinden dolayı engel mi olacağız?" diye konuştu.

Fransa Rektörler Konferansı'nın resmi Twitter hesabından yayımlanan mesajda da "Üniversiteler birliği olarak dini, siyasi, sendikal özgürlüklerden yanayız ve başörtüsünün üniversitede yasaklanmasına karşıyız." ifadeleri yer aldı.

"FRANSA'DAKİ MÜSLÜMANLARI TOPLUMDAN DIŞLAMAYA ÇALIŞIYOR"

Fransa İslamofobi ile Mücadele Derneği (CCIF) Sözcüsü Yaser Louati de tepkisini "Bence Valls, bu, ölçüyü aşan davranışıyla Fransa'nın Donald Trump'ı olmak istediğini gösterdi. Valls, Fransa'daki Müslümanları toplumdan dışlamaya çalışıyor. Çok tehlikeli bir şekilde Müslümanları hedef alıyor." şeklinde dile getirdi.

Önceki hafta Kadın Hakları Bakanı Laurence Rossignol, dünyaca ünlü markaların tesettürlü kadınlara yönelik koleksiyon hazırlamasından rahatsız olduğunu söylemiş ve kendi tercihiyle tesettüre giren kadınlar hakkında da "kendi istekleriyle köleliği seçmiş zenciler" benzetmesinde bulunmuştu. Başbakan Valls ise başörtüsünün bir moda ürünü olmadığını ve kadını köleleştirdiğini öne sürmüştü.

Fransız Başbakan Başörtüsünü Üniversitelerde Yasaklatmak İstiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Fransız Başbakan Başörtüsünü Üniversitelerde Yasaklatmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Tuna: Başörtüsüne kalkan eller kırılsın,zihniyetler tarumar olsun.Yaşasın müslümanların kardeşliği 6 2 Yanıtla

Advertisement