Paris yangın yeri! PKK destekçileri sokakları savaş alanına çevirdi, çok sayıda polis yaralı - Son Dakika
Dünya

Paris yangın yeri! PKK destekçileri sokakları savaş alanına çevirdi, çok sayıda polis yaralı

Fransa'nın başkenti Paris'te 69 yaşındaki saldırganın Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında düzenlediği ve 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından sokaklar karıştı. Şehri birbirine katan PKK terör örgütü destekçileri, kaldırım taşlarını sökerek polise fırlattı ve otomobilleri devirerek ateşe verdi. Polis, göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Şiddet olaylarında 31 Fransız polisi yaralandı.

24.12.2022 21:55  Güncelleme: 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın başkenti Paris'te dün 69 yaşındaki bir kişi, Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında rastgele ateş açtı, olayda 3 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Saldırganın geçtiğimiz sene de göçmenlerin bulunduğu kampa kılıçla saldırdığı ve 15 gün önce tahliye edildiği öğrenildi. Saldırının ardından Paris sokakları karıştı.

Paris'te sokaklar karıştı

POLİS GÖZ YAŞARTICI GAZLA MÜDAHALE ETTİ

PKK terör örgütü destekçileri Paris sokaklarında polisle çatıştı. Sokakları ateşe veren göstericiler ellerine geçen her şeyi polise attı. Göstericiler çöp bidonlarını ateşe verirken, polis göz yaşartıcı gazla müdahale etmek zorunda kaldı.

Paris'te sokaklar karıştı

GÖSTERİLER BUGÜN DE DEVAM ETTİ

Dün başlayan gösteriler bugün de devam etti. Binlerce terör örgütü PKK taraftarı TSİ 14.00 sularında Paris'te Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Paris'te sokaklar karıştı

PKK YANLISI SLOGANLAR ATTILAR

Meydanın yakınındaki Tremple Bulvarı'nda terör örgütü PKK yanlısı sloganlar atan göstericiler, elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ile PKK'yı simgeleyen bez parçaları taşıdı. Göstericiler kaldırım taşlarını sökerek polise, etraftaki ev ve dükkanlara fırlattı.

Paris'te sokaklar karıştı

OTOMOBİLLERİ ATEŞE VERDİLER

Çoğu yüzünü maskeyle kapatan, havai fişek ve maytaplarla da ortalığı savaş alanına çeviren göstericiler otobüs duraklarını tahrip etti. Terör örgütü yanlıları, sivillere ait çok sayıda otomobil ve motosikleti ters çevirerek ateşe verdi. Ellerindeki sopalarla cam ve aynaları kıran göstericiler, araçları kullanılamaz hale getirdi.

Paris'te sokaklar karıştı

31 FRANSIZ POLİSİ YARALANDI

Olaylarla ilgili Paris Emniyeti'nden de açıklama geldi. Paris emniyeti, başkentte terör örgütü PKK destekçilerinin yol açtığı şiddet olaylarında 31 Fransız polisinin yaralandığını açıkladı.

Paris'te sokaklar karıştı

DEMİR YOLU ŞİRKETİNDEN EMEKLİ OLMUŞ

Öte yandan Fransız basınında "William M." olarak adı geçen saldırganın Fransa'nın resmi demir yolu şirketi SNCF'ten emekli bir Fransız vatandaşı olduğu belirtildi.

Paris'te sokaklar karıştı

OLAYLAR NASIL BAŞLADI?

Paris'te 69 yaşındaki bir kişi, Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında rastgele ateş açtı, olayda 3 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Dün olay yerine gelen İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, saldırganın aşırı sağcı olduğuna ilişkin kesin bilgi olmadığını söylemiş, "Saldırgan bilinçli olarak yabancıları hedef alsa da Kürtlerin özellikle hedef alındığı söylenemez." değerlendirmesinde bulunmuştu.

İÇİŞLERİ BAKANININ AÇIKLAMASI SONRASI ORTALIK KARIŞTI

Darmanin'in dün olay yerindeki konuşmasının ardından, Paris'in 10'uncu bölgesindeki saldırının kendilerine yönelik yapıldığını öne süren terör örgütü PKK yanlısı bir grup, alandaki polislere saldırmış, caddedeki araç ve dükkanlara zarar vermişti.

Paris'te sokaklar karıştı

SALDIRGANIN İLK VUKUATI DEĞİL

Fransız basınında "William M." olarak adı geçen 69 yaşındaki saldırgan olay yerinde gözaltına alınmıştı. Saldırganın Fransa'nın resmi demir yolu şirketi SNCF'ten emekli bir Fransız vatandaşı olduğu belirtilmişti. Haberlerde, saldırganın 2016 ve 2021'de 2 kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, aralık 2021'de elinde kılıçla Paris'te bir göçmen merkezine saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı, bu nedenle hapse atıldığı ve bu ay hapisten çıktığı bilgisi de yer alıyor.

Paris'te sokaklar karıştı
Paris yangın yeri! PKK destekçileri sokakları savaş alanına çevirdi, çok sayıda polis yaralı

Son Dakika Dünya Paris yangın yeri! PKK destekçileri sokakları savaş alanına çevirdi, çok sayıda polis yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Coronaci : Hahahha yedigi kaba pislemek bu iste 1 2 Yanıtla
  • Murat Murko: Darısı İsveç’e 3 0 Yanıtla
  • İsmail: Fransız vatandaşını tebrik ediyorum. Bütün Fransızlar bunları kovmalıdır. Yunanlılar gibi botlara bindirip salın denize gitsin. 1 1 Yanıtla
  • Özkan Özdemir: İşte Size Özgürlük Savaşçıları diye desteklediğiniz böcekler 0 0 Yanıtla
  • Mehmet Aydın: Beslersen terörü sonuç bu olur 0 0 Yanıtla
  • Berk: Fransa küçükken yediğiniz hurmalar şimdi tırmalıyor buradanda destek var Fransa Sezai sende git Fransa'ya senin yerin ora... 0 0 Yanıtla

Advertisement