"Fadime Ve Diğerlerine Yardım Edin" - Son Dakika
Dünya

"Fadime Ve Diğerlerine Yardım Edin"

"Fadime Ve Diğerlerine Yardım Edin"

"Fadime ve diğerlerine yardım edin" adı altında düzenlenen doku tipleme kampanyası büyük ilgi gördü.

27.02.2012 01:52  Güncelleme: 08:50

Frankfurt Türk Alman Kulübü ile Alman İlik Bağışı Bilgi Bankası'nın(DKMS) "Fadime ve diğerlerine yardım edin" adı altında düzenlediği doku tipleme kampanyası büyük ilgi gördü. Türk Alman Kulübü'nün Offenbach'taki lokalinde düzenlenen doku tipleme kampanyasında gün boyu yüzlerce gönüllü kan örneği verdi.

Frankfurt Türk Alman Kulübü ile Alman Kemik İliği Bilgi Bankası (DKMS) doku tipleme kampanyası düzenlendi. Offenbach'taki Türk Alman Kulübü'nün lokalinde "Fadime ve diğerlerine yardım edin" adı altında düzenlenen kampanya da Fadime Çelik'le ortak kaderi paylaşan 7 yaşındaki Kübra Doğan, Canan Güç (26) ile Ekrem Konuk'a da (42) uygun ilik arandı. Frankfurt Belediye Başkanı Petra Roth'un hamiliğini üstlenip destek verdiği doku tipleme kampanyasında gün boyu yüzlerce gönüllü kan örneği verdi. Başta Türk Alman Kulübü yöneticileri olmak üzere Frankfurt ve Offenbach civarındaki Türk ve Almanlar kan bağışı yapmak için akın etti. Türk ve Alman doktor ile hemşirelerin gönüllü görev yaptıkları kan örneği bağışı kampanyasına yoğun katılım yaşanması, hayatları ilik nakline bağlı olan lösemi hastası başta Fadime Çelik'in olmak üzere Ekrem Konuk, Canan Güç ve Kübra Doğan ile aile ve yakınlarını sevindirdi.

TÜM DÜNYADAKİ LÖSEMİ HASTALARINI DA KURTARABİLİRSİNİZ

Kan örneği kampanyasını düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Doktor Tunca Karakaş ile Dr. Mehmet Travacı, "İnsanlığın ölmediğini ve Türk ve Almanlarını Frankfurt ve Offenbach çevresinde nasıl bir uyumlu yaşam olduğunu bu kampanya bize gösterdi. Böylesine yoğun kalabalık bizleri çok duygulandırdı. Türk, Alman ve diğer uluslardan gelen bütün katılımcılara teşekkür ediyoruz. Toplanan kanlar özel bir kurye ile Alman Kemik İliği Bağış Bankası'nın Köln'deki merkezine gönderilmekte. Bugün buradaki kampanya dünyadaki bütün lösemi hastalarını da ilgilendiriliyor. Bilgi bankasında saklanacak kan örnekleri ile başka hayatların da kurtarma şansı var." dediler.

HASTA OLUNCA ANLAŞILIR

Fadime Çelik'in aynı zamanda teyzesi olduğunu söyleyen Dr. Tunca Karakaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün hasta olmayabilirsiniz. Fakat yarın siz veya bir akrabanızı hastalanabilir. Onun için böyle kampanyalara katılmak çok önemlidir. Umarım içlerinden birinin doku tipi hastalara uyar ve sağlıklarına kavuşturur. Fadime Teyzem gibi Ekrem, Canan ve Kübra ile diğer hastalar ve ailelerinin durumlarını aile olan insan olan herkes anlar".

Frankfurt ve Offenbach çevresinde yaşayan Türkler ve Almanlar,"Her şeyden önce yardıma muhtaç insanları mutlu etmek çok güzel bir duygu. Eğer işin içinde bir insanın yaşamı söz konusu ise, bunu hiç düşünmeden yapmamız zorunlu bir görevdir diye düşünüyoruz" dediler.

Kampanya'da gün boyu çalışarak destek veren Türk doktorlar Mehmet Travacı ile Tunca Karakaş kampanyaya yoğun ilgi gösterilmesinin sevindirici olduğunu belirtip katılımcılara teşekkür etti. Dr. Travacı, kampanyaya katılan Alman Katherine Neuner'in kan verme işleminide takip ettiler.

Kan vermek için Türk Alman herkes seferber oldu. Frankfurtlu Abdul ve Fatma Gülbasan ailesi, çocukları Murat ve Nisa Nur ile birlikte Türk Alman Kulübüne gelip "Biz can verme umudunun mutluluğunu yaşıyoruz" dediler.

2,5 MİLYON ÜYEDEN 80 BİNİ TÜRK

Alman Kemik İliği Bilgi Bankası Almanya'da her 45 dakikada birisinin lösemi(Kan Kanseri) hastalığına yakalandığına işaret ederek şu açıklamayı yaptı:

"Almanya'da her yıl 11 bin dolayında kişi lösemiye yakalanıyor. Alman Kemik İliği Bilgi Bankası 2,5 milyon üyesiyle dünyanın en büyük bağış bankası olmasına rağmen yine de yetersiz kalıyor. İlik bankasındaki üye sayısı ne kadar çok olursa, bir lösemili hastanın yaşama şansı da o kadar fazla olur. Lösemi hastaları için tek tedavi yöntemi ilik naklidir. Almanya'da yaşayan Türk lösemi hastalarına uygun kemik iliğinin bulunabilme olasılığının, Türk kökenli kök hücre bağııçıları arasında diğer bağışçılara göre daha yüksektir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya 'Fadime Ve Diğerlerine Yardım Edin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement