Eroğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Heyetiyle Görüştü - Son Dakika
Dünya

Eroğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Heyetiyle Görüştü

Eroğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Heyetiyle Görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Heyetiyle Görüştü.

17.12.2010 16:11

- KKTC CUMHURBAŞKANI EROĞLU, TÜRKİYE TURİZM YATIRIMCILARI DERNEĞİ HEYETİYLE GÖRÜŞTÜ

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkına uygulanan ambargoların kalkmasıyla Rum tarafının çözüme motive edilmiş olacağını yineleyerek, şimdi "Kıbrıs sorununu çözün" diyenlerin, geçmişte çözümsüzlüğe neden olan şeyleri yaptıklarını söyledi. Adada çözüm olmadan Rum tarafını üye yapan AB'nin, Kıbrıs Türklerine verdiği sözleri tutmadığını kaydeden Eroğlu, Doğrudan Ticaret Tüzüğü'nün bile geçirilmediğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin Başkan Yardımcısı Turgut Gür başkanlığındaki yönetim kurulu heyetini kabul etti. Ziyaretleriyle ilgili bilgiler veren Gür, yılda iki kez ziyaret ettikleri KKTC'de değerlendirme toplantıları yaptıklarını belirterek, YAGA'da toplantı, Başbakan ve Turizm Bakanı'yla görüşmeler yapacaklarını ve turizm bölgelerini ziyaret edeceklerini söyledi. KKTC'nin bir turizm cenneti olması gerektiğini, ülkenin şansının turizm ve servis hizmetlerinden geçtiğini ifade eden Turgut Gür, " Akdeniz'in doğusunda, bir cennet adadayız. 400 yıl imparatorluğun izleri var, biz onların torunları olarak bu topraklarda mümkün olduğu kadar, fikri ve zikri ön planda tutarak yatırımlarımıza devam ediyoruz" dedi. Gür, 27 bin yatağa ulaşılmasının hedeflendiğini kaydederek, 25 casino ve 25-30 bin yatağın da yetmediğini; KKTC'ye yılda 2 milyon turist gelmesi, 2 milyar dolar döviz akması ve istihdam gücünün yükselmesi, devletin vergi gelirlerinin artması ve hizmetlerin halka geri dönmesi gerektiğini anlattı.

"AMBARGO UYGULAYANLARA GÖNÜL REZERVİ"

Dünyanın değişik ülkelerinden KKTC'ye direkt uçuşlar için izolasyonların kaldırılması gerektiğini vurgulayan Turgut Gür, AB'nin çifte standardının büyük haksızlık olduğunu ifade etti ve "Onlara gönül rezervi koyuyoruz. Onlar Kuzey Kıbrıs'a ambargo, rezerv koyuyorlar ama biz de onlara sadece gönül rezervi koyuyoruz" diye konuştu. Gür, insan haklarına ve uluslararası platformdaki ilişkilere aykırı olan izolasyonların, masadaki görüşmelerle biteceğini kaydederek, KKTC halkının geleceğini düşünerek, izolasyonların kaldırılmasında sonuç alınması gerektiğini söyledi. Ocak ayında Cenevre'de yapılacak görüşmelerden sonuç alınması dileğinde bulunan Gür, turizm yatırımcıları olarak her zaman KKTC'nin yanında yer alacaklarını vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılının kutlanacağı 2023'te 60 milyon turist, 60 milyar dolar gelir hedeflediklerini bildiren Turgut Gür, Türkiye'nin turizm verileriyle ilgili bilgiler aktardı. Yapacakları tanıtım, pazarlama faaliyetlerinde Kuzey Kıbrıs'ın da yer alacağını ifade eden Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkan Yardımcısı Turgut Gür, Türkiye Turizm ve Kültür Bakanlığı'yla paralel çalıştıklarını kaydetti. Gür, turizm için yeni alanların tahsis edilmesini ve yatırım yapanların risk altında kalmaması için gerekenlerin yapılmasını istediklerini belirtti. EROĞLU: "TURİZM YATIRIMLARI MEMNUNİYET VERİCİ"

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, KKTC için turizm sektörünün önemine işaret ederek, ilk kez Başbakan olduğu 1985'te Turizm Teşvik Yasası'yla niyetlerini ortaya koyduklarını belirtti. Turizmde yatak kapasitesini artırmak için çaba gösterildiğini ve 5 yıldızlı çok güzel oteller yapıldığını kaydeden Eroğlu, Türkiye'den turizm yatırımcılarının buradaki yatırımlarının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Eroğlu, ambargoları kırmak için uzun yıllardır Türkiye'nin de, kendilerinin de uğraştığını ama henüz başardıklarını söyleyemeyeceğini kaydederek, ambargoların haksızlığına işaret etti ve herhangi bir günah veya suçları olmadığını vurguladı. AB'nin ve dünyanın sessiz kalışı yüzünden ambargoların devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ambargoların kalkmasıyla Rum tarafının çözüme motive edilmiş olacağını her zaman vurguladıklarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Eroğlu, şimdi "Kıbrıs sorununu çözün" diyenlerin, çözümsüzlüğe neden olan şeyleri yaptığını belirterek, Rum tarafının AB üyeliğine alınmasını örnek gösterdi. AB'nin Kıbrıslı Türklere söz verdiği Doğrudan Ticaret Tüzüğü'nü bile geçiremediğini hatırlatan Eroğlu, temasları artırdıklarını, olumlu sonuç alınması halinde turizmin de hareketleneceğini belirtti. Eroğlu, 26 Ocak'ta Cenevre'de yapılacak görüşmeye değinirken, Kıbrıs Türk tarafının çözüm iradesini çeşitli vesilelerle ortaya koyduğunu ama ortaya çıkan formülleri bugüne kadar reddedenin hep Rum tarafı olduğunu; dolayısıyla BM ve AB'nin Rum tarafını motive etmek için bazı hareketler yapması gerektiğini söyledi.

"MUHTEMEL ÇÖZÜMDE HER ŞEY HAZIR OLMALI"

Türkiye'den KKTC'ye turizm yatırımlarının daha da artmasının, muhtemel bir çözümde, her şeyin hazır olmasını sağlayacağını, her şeye hazırlıklı olmak gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yatırımların istihdam da sağlayacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Eroğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Heyetiyle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement