Dünyanın En Şanslı 'Kartonu' - Son Dakika
Dünya

Dünyanın En Şanslı 'Kartonu'

Dünyanın En Şanslı \'Kartonu\'

Ayetullah Humeyni, önceki gün Tahran'da düzenlenen ilginç bir askeri törenle anıldı.

03.02.2012 09:40  Güncelleme: 10:21

Ülke liderlerinin, devlet başkanlarının, önemli siyasi ve dini figürlerin posterlerinin, heykellerinin yapılması onlara saygı duyulması dünyanın hemen hemen her bölgesinde karşılaşılan bir durum. Ancak İran'da yaşanan son olay uzun süre akıllardan çıkmayacak cinsten.

Ayetullah Humeyni, İran İslam Devrimi'nin siyasi, hukuki, ruhani önderi. İran'da Muhammed Rıza Pehlevi rejimine son verip İslam Cumhuriyetini kuran ve devrimden sonraki tüm dini yetkileri elinde tutan Şii önder. 1 Şubat 1979'da sürgünde bulunduğu Fransa'dan dönerek, Pehlevi iktidarına son verdi ve İslam Cumhuriyeti'ni kurdu. 3 Haziran 1989'da ölen Humeyni İran'da halen çok sevilen bir lider, ancak geçtiğimiz gün Humeyni'nin Fransa'daki sürgünden İran'a dönüşü münasebetiyle gerçekleştirilen törenler çok ilginç görüntülere sahne oldu.

ASKERLER KARTONDAN MAKETİ SELAMLADI

Humeyni'nin İran'a gelişinin 33. yıldönümü törenleri kapsamında temsili olarak İran İslam Cumhuriyeti liderinin havaalanında uçaktan inişi ve İran topraklarına ayak basışı canlandırıldı. Buraya kadar her şey normal gözüküyor ancak ilginç olan bir nokta var zira törende uçaktan Humeyni'yi temsilen kartondan bir maketi indiriliyor. İki asker tarafından taşınılan maket uçaktan indikten sonra kendisini karşılayan tören mangasının önünden geçiyor. Bu sırada askerler de Humeyni'nin maketi önlerinden geçerken selam veriyorlar.

MAKET HUMEYNİ 'DEVRİM'İ BAŞLATMAK İÇİN ARACINA BİNİYOR

Tören bununla da sınırlı kalmıyor. Humeyni'nin maketi tören mangasını selamladıktan sonra bu kez kendisini bekleyen araca da biniyor ve 'devrimi' başlatmak için yola koyuluyor.

SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLDU

Humeyni'nin kartondan maketiyle yapılan bu temsili törenin fotoğraflarının Mehr Haber Ajansı tarafından dünyaya servis edilmesinin ardından ise, sosyal paylaşım sitelerinde ve bloglarda konuyla ilgili uygulamayı alaya alan espriler yapıldı.

İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Dünyanın En Şanslı 'Kartonu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement