Dünya Ekonomik Forumu Bakü'de Başladı - Son Dakika
Dünya

Dünya Ekonomik Forumu Bakü'de Başladı

Dünya Ekonomik Forumu Bakü\'de Başladı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de "Orta Asya ve Güney Kafkasya'ya yönelik Vizyonlar" konulu Dünya Ekonomik Forumu başladı.

08.04.2013 10:39

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de "Orta Asya ve Güney Kafkasya'ya yönelik Vizyonlar" konulu Dünya Ekonomik Forumu başladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da yer aldığı forumda açılış konuşması yapan Dünya Ekonomik Forumu CEO'su Klaus Schwab, toplantının üst düzeyde organizasyonundan dolayı Azerbaycan Cumhurbaşkanı'na teşekkürlerini iletti.

Azerbaycan'ın hızla geliştiğini söyleyen Schwab, bölgede Azerbaycan'ın coğrafi konumundan, insan potansiyelinden faydalanabilineceğini söyledi. Forumu CEO'su Azerbaycan'ın finans, bankacılık, inşaat sektörünün geliştiğini kaydetti. Forumun hedefinin uzun vadeli kalkınma stratejisini hazırlamak ve kalkınmaya destek vermek, ayrıca bölgenin benzersiz imkanlarını açığa çıkarmak olduğunu kaydeden Schwab, Foruma dünyanın çeşitli ülkelerinden olan temsilcilerin işte bu amaçla katıldığını vurguladı. Daha sonra bölgenin imkanlarını yansıtan video gösterildi.

Forum çerçevesinde Bakan Yıldızın, Kırgızistan Başbakan Birinci Yardımcısı Djoomart Otorbaev, Dünya Ekonomik Forumu Yönetici Direktörü Borge Brende, ABD Bakü Büyükelçisi Richard Morningstar, Kazakistan Başbakan Birinci Yardımcısı Baklytzhan Sagintayev ve Azerbaycan Sanayi ve Enerji Bakanı Natiq Aliyev'le görüşmesi bekleniliyor. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Dünya Ekonomik Forumu Bakü'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement