Dışişleri'nden İsrail ve İran'a çağrı: Tüm tarafları çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz - Son Dakika
Dünya

Dışişleri'nden İsrail ve İran'a çağrı: Tüm tarafları çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz

Dışişleri Bakanlığı'ndan İran-İsrail geriliminde en son İsrail'in saldırılarıyla devam eden süreç hakkında bir açıklama geldi. Bakanlık açıklamasında "İsrail'in Şam'daki İran Büyükelçiliği'ne yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunmaktadır. Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

19.04.2024 12:54  Güncelleme: 13:50

İran'ın 13 Nisan'da 300 füze ve İHA ile düzenlediği "Gerçek Vaat" operasyonuna dün gece yarısı karşılık veren İsrail, İsfahan eyaletini 3 drone ile vurdu. Hava savunma sistemleri saldırı düzenleyen 3 İHA'yı etkisiz hale getirirken, İran'ın nasıl bir karşılık vereceği merak konusu.

TÜRKİYE'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

İsrail ile İran arasındaki gerilim git gide tırmanırken Türkiye'den 2 ülkeye kritik bir çağrı geldi. Dışişleri Bakanlığı tarafları daha büyük bir çatışma çıkarabilecek adımlardan kaçınmaya davet etti.

"ULUSLARARASI TOPLUMUN ÖNCELİĞİ GAZZE OLMALI"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "İsrail'in Şam'daki İran Büyükelçiliği'ne yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunmaktadır.

Hadiseleri yakından takip etmekteyiz. Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz. Uluslararası toplumun önceliği, Gazze'deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizde kalıcı barışın sağlanması olmalıdır."

NE OLMUŞTU?

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 İranlı yetkili ölmüştü. İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu. İsrail ise İran'ın saldırısına karşılık vereceğini bildirmişti.

İran 13 Nisan'da İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. İran bazı hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

Son Dakika Dünya Dışişleri'nden İsrail ve İran'a çağrı: Tüm tarafları çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • barbaros hayrettin paşa: Bırakın iran itraili vursun dünya büyük bir terörden soykırım yapan yahudilerden kurtulsun gerçi onlarda tiyatro oynuyorda yerse millet 2 2 Yanıtla
  • Bunyamin Gorentas: Boşuna çağrı yapmayın, bunlar bir birilerine ufak zarar bile vermezler hepsi planlı yerler.cok tehlike bu ikisi 1 2 Yanıtla

Advertisement