"Devlete Sahip Çıkmak Anlaşmaya Karşı Çıkmak Değildir" - Son Dakika
Dünya

"Devlete Sahip Çıkmak Anlaşmaya Karşı Çıkmak Değildir"

"Devlete Sahip Çıkmak Anlaşmaya Karşı Çıkmak Değildir"

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Devlete sahip çıkmak demek bir anlaşmaya karşı çıkmak demek değildir."

10.03.2012 13:01

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Devlete sahip çıkmak demek bir anlaşmaya karşı çıkmak demek değildir. Devlete sahip çıktığınız zaman masada eliniz daha güçlü olur" dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, konferans vermek üzere KKTC'ye gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Bilal Macit'i kabul etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada, Macit'in erken yaşta milletvekili olmasının ne kadar çok sevildiğini gösterdiğini ifade ederek, siyasete erken yaşta girmenin avantajları bulunduğunu söyledi.

Gençlerin siyasete ilgili olmasının kendisini mutlu ettiğini söyleyen Eroğlu, gençleri siyasete teşvik etmeye çalıştıklarını, fakat mecliste zaman zaman meydana gelen sert tartışmalar ve söylemlerin gençleri siyasetten uzaklaştırdığını ifade etti.

Eroğlu, üniversite mezunları oranı açısından KKTC'nin dünyada ilk sıralarda yer aldığını belirterek, Kıbrıs'ta halen çözümlenmemiş bir dava bulunduğunu ve gençlerin bu davaya sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

"Devlete sahip çıkmak demek bir anlaşmaya karşı çıkmak demek değildir. Devlete sahip çıkıldığı zaman masada eliniz daha güçlü olur" diyen Eroğlu, KKTC'nin güçlü olmasında Türkiye'nin ekonomik katkılarının da önemli yeri bulunduğunu kaydetti. - LEFKOŞA

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya 'Devlete Sahip Çıkmak Anlaşmaya Karşı Çıkmak Değildir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement